Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Έξι νέες διεθνείς βραβεύσεις για τον φωτογραφό Κωνσταντίνο Αλειφέρη από την Σκύδρα


Ο διακεκριμένος φωτογράφος Κωνσταντίνος Αλειφέρης από την Σκύδρα Πέλλας τιμήθηκε στις 16 Αυγούστου 2024 με 6 χρυσά βραβεία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φωτογραφίας (EPA) συναγωνιζόμενος επαγγελματίες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο.



Αυτές οι βραβεύσεις ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά προηγούμενων διεθνών διακρίσεων επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία του στον καλλιτεχνικό χώρο και την αξιόλογη συνεισφορά του στην τέχνη της φωτογραφίας.

Οι βραβεύσεις που απέσπασε:

· Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Black & White Photography – People

· Χρυσό βραβείο στην κατηγορία People Photography – Family

· Χρυσό βραβείο στην κατηγορία People Photography – Emotion

· Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Nature Photography – Landscape

· Χρυσό βραβείο στην κατηγορία People Photography – Family

· Χρυσό βραβείο στην νέα ειδική κατηγορία – AI Generated

· Ειδική μνεία για άλλες 4 συμμετοχές στον ίδιο διαγωνισμό.




Το 2023 κατέκτησε επίσης την 2η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας (IPA) στην κατηγορία της φωτογραφίας γάμου, καθώς και 2 χρυσά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Βουδαπέστης (bifa).

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή να βλέπω την δουλειά μου να διακρίνεται ανάμεσα σε κορυφαίους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο και να τυγχάνει τέτοιας ευρείας αποδοχής!

Ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους που με στηρίζουν από την αρχή, καθώς και τους πρωταγωνιστές των φωτογραφιών που διακρίθηκαν, για την τιμή που μου έκαναν να με πιστέψουν και να με επιλέξουν για να αποτυπώσω τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους φωτογραφικά.»


Σχετικά με τον φωτογράφο:

Ο Κωνσταντίνος Αλειφέρης είναι επαγγελματίας φωτογράφος με έδρα τη Σκύδρα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότητά του η καλλιτεχνική φωτογραφία τοπίων, πορτραίτων, αλλά και ιδιαίτερων προσωπικών στιγμών, όπως γάμων και βαπτίσεων.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1992 και αρχικά ακολούθησε τον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη «Διατροφή στην Υγεία και τη Νόσο» από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία. Ωστόσο, το 2016 ενέδωσε στην αγάπη του για τη φωτογραφία και ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος ερασιτέχνης φωτογράφος. Σήμερα, ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο έχοντας πλέον δημιουργήσει τη δική του επιχείρησης

Φιλοσοφία και στυλ

Ο Κωνσταντίνος Αλειφέρης προσεγγίζει τα θέματά του με σεβασμό και καλλιτεχνική ευαισθησία, αποτυπώνοντας την αυθεντικότητα και μοναδικότητα των πιο σημαντικών στιγμών της ζωής με έναν ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο.

Το φωτογραφικό του στυλ χαρακτηρίζεται από μια διαχρονική κομψότητα και έναν προσωπικό συναισθηματισμό, με απαλούς και ζεστούς τόνους χρωμάτων που προσδίδουν μια αίσθηση νοσταλγίας και θαλπωρής, προσεγμένες συνθέσεις και μια ξεκάθαρη έμφαση στη σύλληψη γνήσιων συναισθημάτων και καλλιτεχνικών λεπτομερειών. Μια αρμονική σύνθεση καλλιτεχνικής έκφρασης και συναισθηματικής αφήγησης, που απευθύνεται τόσο στην καρδιά όσο και στο μάτι.

Διακρίσεις:

Η πρώτη διάκριση σε διαγωνισμό ήρθε από το 2016 και το 2017 απέσπασε εύφημο μνεία για δύο έργα του στον διαγωνισμό Best Of Greece, όπου ξεχώρισε ανάμεσα σε δημοφιλείς φωτογράφους από όλη την Ελλάδα. Το 2021, η καριέρα του άρχισε να παίρνει πλέον διεθνή διάσταση με διάκριση στους Top10 του διεθνή διαγωνισμού φωτογραφίας της Κορίνθου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το 2022 κατέκτησε χρυσό βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό φωτογραφίας της Βουδαπέστης. Η μεγαλύτερη διάκριση ήρθε το 2023 με την κατάκτηση της 2ης και 3ης θέσης στα Διεθνή Βραβεία Φωτογραφίας (IPA). Ακολούθησαν άλλα 2 χρυσά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Βουδαπέστης και ασημένιο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Νέας Υόρκης.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η επιβράβευσή του από την ιταλική Vogue με 31 φωτογραφίες του να έχουν επιλεγεί για δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού από το 2018 μέχρι σήμερα.

Με τα 6 φετινά χρυσά βραβεία ο καταξιωμένος καλλιτέχνης ενισχύει το αποτύπωμά του στον κόσμο της φωτογραφίας αποδεικνύοντας ότι το ταλέντο και η αφοσίωση οδηγούν πάντα σε νέες δημιουργικές κορυφές.

 















 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *