Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ο Δήμος Αλμωπίας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην κεντρική πλατεία Αριδαίας Λοχία «Αθ. Σέτσκου»


Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Ο Δήμος Αλμωπίας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία Αριδαίας Λοχία «Αθ. Σέτσκου», στις 21.00.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η παιδική χορωδία της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας «Ξενιτίδειο», με το τραγούδι «το αστέρι της ευχής», που πήρε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του 2024 Make a wish, σε σύνθεση και επιμέλεια της μουσικού Νιόβης Γκέρτζα.

Στην συνέχεια θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά οι καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Αριδαίας, υπό την διεύθυνση του Ζώη Ζαφειρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε έτους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *