Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Δράσεις 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας



Τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 υλοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. 

 

Στη δράση συμμετείχαν 10 χώρες και 27 εκπαιδευτικοί με τις τάξεις τους, έχοντας ως μήνυμα το “Don’t be a bully, be nice”. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν κοινές δραστηριότητες με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την καλλιέργεια στάσεων και πεποιθήσεων, ώστε να προλαμβάνονται περιστατικά  εκφοβισμού και βίας εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.


Οι μαθητές του τμήματος Γερμανικών της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν στη συμπλήρωση ερωτηματολογίου και στον σχεδιασμό του λογότυπου του σχολείου μας, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης συνεργάστηκαν με ενθουσιασμό συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες με αποκορύφωμα την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τους μαθητές όλων των χωρών και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ευχές. 

 

Συντονιστές της δράσης για το σχολείο μας η εκπαιδευτικός Αγγλικών Παπατόλιου Ευαγγελία και ο δάσκαλος της Β’ τάξης Βογιατζής Αλέξανδρος. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *