Ένα προσεγγιστικό άρθρο της αιματολογικής έρευνας, στοχεύει προς όλους τους αιμοδότες και για αυτούς που τείνουν προς σ’ αυτούς. Εδώ υπάρχει αναμφισβήτητα ένα σοβαρό θέμα που η ανάλυσή του, θα δημιουργήσει σκέψη συναισθημάτων ιδίως στους αιμοδότες - αποδέκτες. Η μετάγγιση αίματος είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος τεχνητός τρόπος της αιματολογίας όπου συμπληρώνει το (υγρό στοιχείο) αίμα σε μια χειρουργική απαραίτητη επέμβαση. Η αιμοδοσία όπως γνωρίζουμε σώζει ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Παράλληλα όμως υπάρχουν οι θετικές και οι αρνητικές προεκτάσεις της αιμοδοσίας.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Η εξέλιξη με τις αλλεπάλληλες έρευνες, κυρίως μετά το (1665 μ.Ι. αι.) γίνεται η πρώτη μετάγγιση αίματος από τον βρετανό Richard Lower μεταξύ ζώων. Κοντά στο (1818 μ.Ι. αι.) από τον βρετανό James Blundell μαιευτήρα γίνεται η πρώτη (επιτυχία) μεταξύ Ανθρώπων στο αρχικό και πειραματικό στάδιο. Αργότερα οι επιστημονικές ανακαλύψεις της αιματολογικής έρευνας βρήκαν τους (τύπους) ομάδα αίματος και την συμβατότητα αυτών. Είναι εφικτή η απόλυτη σύγκλιση με βάση την συμβατότητα αίματος, δότη - αποδέκτη;
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Το νερό σε ερευνητική ανάλυση του Dr. Masaru Emoto Ιάπωνα, περιέχει μνήμη. Κάθε υγρό στοιχείο που περιέχει νερό έχει αυτή την ιδιότητα. Το ανθρώπινο κυτταρικό γενετικό DNA εκτός από τις ανταλλαγές ουσιών στο περιβάλλον του, αντιλαμβάνεται διάφορες μεταβολές και μεταφέρει μηνύματα. Το (50%) του αίματος αποτελείται από το υποκίτρινο υγρό πλάσμα. Το πλάσμα (90%) αποτελείται από νερό. Τα μοναδικά τρισεκατομμύρια κυτταρικά γενετικά DNA κάθε ανθρώπου μεταφέρουν μηνύματα από διάφορες μεταβολές στο περιβάλλον τους, όπως π.χ. νοσήματα που εκδηλώθηκαν ή ακόμη που πρόκειται να εκδηλωθούν. Η αποθήκευση και η μεταφορά αυτών των μηνυμάτων γίνονται μέσω των αντιγόνων του αίματος κάθε ανθρώπου. Με την εξέταση αίματος ανιχνεύουν τα μεταβολικά κύτταρα του αίματος, από τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια, όπου βεβαιώνουν διάφορα καρκινογόνα νοσήματα από τα μετασχηματισμένα κύτταρα, στο πάγκρεας, στο συκώτι, λευχαιμία κ.α.
ΛΟΓΟΣ
Η γενετική κληρονομικότητα των νόσων του κυτταρικού DNA κάθε ανθρώπου μεταφέρεται μέσω αίματος στην επόμενη γενιά. Επειδή το αίμα είναι κληρονομικό και μοναδικό για κάθε άνθρωπο, να είμαστε επιφυλακτικοί όσο αφορά την αιμοδοσία. Ο (Π.Ο.Υ) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στόχο να προφυλάξει την υγεία των ανθρώπων. Αναμφισβήτητα θέλουμε μια υγιή κοινωνία στο μέλλον και της ανθρωπότητας. Θα μπορούσαμε όμως να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε ανεπιφύλακτα με την σωστή ιδέα της αιμοδοσίας. Η σωστή ιδέα της αιμοδοσίας θα χρειαστεί φυσικά και το χρόνο της για το προβλέψιμο μέλλον. Να τεθεί η νέα ιατρική πρόταση στη βουλή των ελλήνων περί αιμοδοσίας στον υπουργό υγείας, ώστε να ψηφιστεί η εθελοντική ιδέα του Ε.Π.Τ.Α Εθελοντική Προσωπική Τράπεζα Αίματος. Να γίνουμε οι ίδιοι αιμοδότες στον εαυτό μας, σε περίπτωση που οι ίδιοι χρειαστούμε αίμα να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας. Για να αποφύγουμε τις άγνωστες κληρονομικότητες αίματος κάθε δότη και πιθανόν από κάποια μετασχηματισμένα κύτταρα των DNA.
Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.
Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr