Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Μπουτάρης: «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική είναι κακή!»

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Έδεσσα: Βρήκε ξεχασμένα χρήματα σε ΑΤΜ και τα πήρε

Δεν πίστευε στα μάτια της μια 35χρονη Ελληνίδα η οποία περίμενε την σειρά της σε ένα ΑΤΜ τράπεζας σε περιοχή της Έδεσσας όταν, πριν βάλει την κάρτα της στην σχισμή, βρήκε στην θυρίδα

150 ευρώ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, τα έβαλε κατευθείαν στην τσέπη και έσπευσε να εξαφανιστεί.


Τα χρήματα ανήκαν σε μια 37χρονη που είχε κάνει ανάληψη αμέσως πριν, αλλά είχε… ξεχάσει να τα παραλάβει. Όταν επέστρεψε στο μηχάνημα ανάληψης μετρητών και δεν τα βρήκε, υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι ζήτησαν από την τράπεζα να εξετάσουν το βίντεο που είχε καταγράψει η κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Έτσι, είδαν την 35χρονη να παίρνει το χρηματικό ποσό από το Α.Τ.Μ. και δεν άργησαν να εξακριβώσουν τα στοιχεία της. Η γυναίκα συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής και στην κατοχή της βρέθηκαν τα χρήματα της 37χρονης, τα οποία της αποδόθηκαν. Σε βάρος της δράστιδας σχηματίστηκε δικογραφία για υφαίρεση και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Πολάκης για συλλαλητήριο: «Νοσταλγοί της χούντας έδωσαν τον τόνο»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολίασε το συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη. «Συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός, αλλά τον τόνο έδωσαν νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Άνθιμους και Αμβρόσιους και βέβαια η προσπάθεια τμήματος της νέας δημοκρατίας να στήσει μια “σοβαρή Ακροδεξιά με φαήλους, σαμαράδες, γεωργιαδηδες” και στρατηγούς τύπου “ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις” με μια λογική τύπου “που είναι ένας λοχίας να μας σώσει», έγραψε ο κ. Πολάκης και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα και βλέποντας τη χώρα να βγαίνει από το πηγάδι των μνημονίων, ενέτεξε την ιστορία της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ελπίζοντας σε “ατύχημα” στην κυβερνητική πλειοψηφία». 

Δείτε την ανάρτηση: 

Τωρα που καθίζει ο κουρνιαχτός μερικές ψύχραιμες εκτιμήσεις 
1)Το συλλαλητήριο ειχε κόσμο (ανάμεσα 90-100 χιλιάδες) που προφανως δεν ειχε καμια σχέση με τα συλλαλητήρια του 1992 που ειχαν προσεγγίσει τις 500.000 
2) συμμετείχε ΚΑΙ κόσμος που δεν ηταν ακροδεξιός ,αλλα τον τόνο τον έδωσαν νοσταλγοί της χούντας ,τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος ,οι ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτων ,ενα σκοταδιςτικο τμήμα της εκκληςιας με Ανθιμους και Αμβροςιους και βεβαια η προσπάθεια τμήματος της νέας δημοκρατίας να στήσει μια «σοβαρή Ακροδεξιά «με φαήλους ,σαμαράδες ,γεωργιαδηδες και στρατηγούς τύπου «ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις » με μια λογική τύπου «που ειναι ένας λοχίας να μας σώσει » 
3)ΟΛΟ αυτο υποδαυλιστηκε σιωπηρά η φανερά απο τη στάση του Μητσοτακη που έχοντας ξεμείνει απο πολιτικά καύσιμα και βλέποντας τη χώρα να βγαίνει απο το πηγάδι των μνημονίων ενέταξε τη ιστορια της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ελπίζοντας σε «ατύχημα » στην κυβερνητική πλειοψηφια. 
4) Για να μην ξεχνιόμαστε ο πρώτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ηταν ο γερό Καραμανλής ,ο πρώτος που υπεγραψε την αναγνώριση ως υπουργός εξωτερικών ηταν ο Σαμαράς ,ο πρώτος που μίλησε για ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ηταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτακης . 
5) Η ελληνική κυβέρνηση θα ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ στις διαπραγματεύσεις τα αυμφεροντα της χώρας και θα αποκλείσει τον οποιο κίνδυνο «αλυτρωτισμού » .Η αριστερά ΕΙΝΑΙ πατριωτική δύναμη και το εχει αποδείξει με το αίμα των αγωνιστών της εδω και πολλές δεκαετίες 
6) ΟΛΑ κρίνονται και ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ στο κοινωνικό ζήτημα ,στους όρους ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε μια ΕΛΛΑΔΑ που θα εχει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ,θα εχει σχεσεις καλής γειτονίας και οικονομικής συνεργασίας με τα κράτη που συνορεύει . 
7)Χρειαζεται ενα ισχυρό μέτωπο απέναντι σε όλον τον μειοψηφικό συρφετό της Ακροδεξιάς ,του φασισμού ,του σκοταδισμού και των νοσταλγών των Ναζί που νομίζουν πως πατώντας στα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού και μετατρέποντας τα σε σκληρά εθνικιστικά θα αποκτήσουν ευρύτερα ακροατήρια .Αυτη η χώρα πλήρωσε πολλα σε αυτή την κατεύθυνση ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ !!!!

Αφιέρωμα: Μενέλαος Λουντέμης 1906 – 1977

Πολυγραφότατος και πολυδιαβασμένος λογοτέχνης, ο επονομαζόμενος και Μαξίμ Γκόργκι της Ελλάδας. Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό. Έργα του, όπως τα μυθιστορήματα «Συννεφιάζει», «Οι κερασιές θα ανθίσουν φέτος» και το μπεστ-σέλερ «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» διαβάστηκαν πολύ από τη νεολαία τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70.


Γεννήθηκε το 1906 ή κατ' άλλους το 1912 στο χωριό Αγία Κυριακή της Μικράς Ασίας και το πραγματικό του όνομα ήταν Δημήτριος Μπαλάσογλου ή Βαλασιάδης. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά του περιπλανήθηκε αρκετά, μέχρι να εγκατασταθεί το 1923 στο χωριό Εξαπλάτανος της Έδεσσας.

Η οικογένειά του ήταν εύπορη, αλλά έχασε τα πάντα στον Μεγάλο Ξεριζωμό. Έτσι, ο νεαρός Δημήτρης αναγκάστηκε από τα νεανικά του χρόνια να εργαστεί σκληρά ως λαντζέρης, λούστρος, ψάλτης, δάσκαλος και επιστάτης στα έργα του Γαλλικού Ποταμού (Λουδίας). Από τον ποταμό Λουδία εμπνεύστηκε το φιλολογικό του ψευδώνυμο Λουντέμης. Η στράτευσή του στην Αριστερά και η πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ του στοίχισε την αποβολή του απ' όλα τα γυμνάσια της χώρας.

Στα ελληνικά γράμματα εμφανίσθηκε πολύ νωρίς, το 1927, με δημοσιεύσεις ποιημάτων του σε εφημερίδες της Έδεσσας. Το 1930 ποιήματα και διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέα Εστία», ενώ το 1934 υπογράφει για πρώτη φορά ως Μενέλαος Λουντέμης στο διήγημά του «Μια νύχτα με πολλά φώτα κάτω από μια πόλη με πολλά αστέρια».

Έπειτα από μια οδύσσεια μετακινήσεων, ο Λουντέμης θα έλθει στην Αθήνα και θα γνωριστεί με αριστερούς διανοούμενους, οι οποίοι σύχναζαν στη λέσχη «αν Σουσί» της οδού Πατησίων. Καθοριστική ήταν η γνωριμία του με τους διακεκριμένους ομοτέχνους του Κώστα Βάρναλη, Άγγελο Σικελιανό και Μιλτιάδη Μαλακάση. Ο τελευταίος θα τον βοηθήσει να βρει δουλειά ως βιβλιοθηκάριος στην «Αθηναϊκή Λέσχη» και να ανασάνει οικονομικά.

Την ίδια εποχή αναπτύσσει στενή φιλία με τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Δημήτρη Βέη, ο οποίος θα τον δεχθεί ως ακροατή στις παραδόσεις του, αφού ο Λουντέμης δεν μπορούσε να εγγραφεί στη Φιλοσοφική, καθώς δεν είχε τελειώσει το γυμνάσιο, λόγω των πολιτικών του περιπετειών και της οικονομικής του ανέχειας. Το 1938 ήταν ήδη φτασμένος συγγραφέας και τιμήθηκε με το Μέγα Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας για τη συλλογή διηγημάτων του «Τα πλοία δεν άραξαν».

Στην κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ και διετέλεσε γραμματέας της οργάνωσης διανοουμένων. Κατά τον εμφύλιο συλλαμβάνεται για τα αριστερά του φρονήματα, δικάζεται για εσχάτη προδοσία και καταδικάζεται σε θάνατο, ποινή που δεν εκτελέστηκε ποτέ. Αντ' αυτού, εξορίζεται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Μακρόνησο και στον Άη Στράτη, μαζί με το Θεοδωράκη και τον Ρίτσο.

Το 1956 τον μετέφεραν στην Αθήνα από τον τόπο εξορίας του για να δικαστεί, επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο βιβλίο του «Βουρκωμένες μέρες» αναφέρονται «….προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας….». Στη δίκη που έγινε με τον εμφυλιοπολεμικό νόμο 509/47, οι μάρτυρες υποστήριξαν ότι το βιβλίο του «προπαγανδίζει τας πολιτικάς του ιδέας, θίγει την έννοια του κράτους, κλονίζει την εμπιστοσύνη του λαού στη Δικαιοσύνη, καλλιεργεί το μίσος».

Επιφανείς πνευματικές προσωπικότητες έσπευσαν να τον υπερασπιστούν (Άγις Θέρος, Γιώργος Θεοτοκάς, Κώστας Βάρναλης, Στράτης Δούκας, Ασημάκης Πανσέληνος, Κώστας Κοτζιάς), υποστηρίζοντας ότι το βιβλίο του «είναι ένα εξαιρετικό έργο, γεμάτο αγάπη για τον άνθρωπο και πίστη στην πορεία του προς το μέλλον». Απολογούμενος, ο Λουντέμης δέχτηκε παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος του είπε πως «αν πράγματι νιώθεις στοργή για το παιδί και τη γυναίκα σου, θα 'πρεπε να 'χεις κάνει δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ». Και η απάντηση του Λουντέμη: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ».

Μετά τη δίκη και την απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων του, το κλίμα είναι βαρύ για τον Λουντέμη. Εκπατρίζεται στο Βουκουρέστι και χάνει την ελληνική ιθαγένεια από τη δικτατορία του Παπαδόπουλου. Στη Ρουμανία συνεχίζει το συγγραφικό του έργο, αλλά νοσταλγεί πάντα την πατρίδα, «ένα ελληνικό καφεδάκι...μιά ρετσίαν..», έγραφε σ' ένα φίλο του. Μετά την μεταπολίτευση ανακτά την ελληνική ιθαγένεια και επιστρέφει στην Ελλάδα το 1976. Δεν πρόλαβε να χαρεί για την επάνοδό του και στις 22 Ιανουαρίου 1977 πεθαίνει από καρδιακή προσβολή και ενταφιάζεται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Μενέλαος Λουντέμης ανήκει στους έλληνες λογοτέχνες του μεσοπολέμου που στράφηκαν προς τον κοινωνικό ρεαλισμό. Η ιδιοτυπία του έργου του έγκειται στον «ερασιτεχνικό» τρόπο γραφής, τον οποίο υπηρέτησε εν πλήρει συνειδήσει, καθώς ο ίδιος υποστήριζε πως δε τον ενδιαφέρει η Τέχνη, αλλά η καταγραφή της πραγματικότητας και η κατάδειξη της κοινωνικής ανισότητας. Το έργο του εντάσσεται στο ρεύμα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού (Κνουτ Χάμσουν, Μαξίμ Γκόργκι, Παναΐτ Ιστράτι κ.ά.): ρεαλιστική απεικόνιση τοπίων και προσώπων με έντονη αισθηματολογία, που αγγίζει κάποτε το μελοδραματισμό, βιωματική γραφή, ηθογραφικά και συμβολικά στοιχεία.

Στη λογοτεχνία του Λουντέμη δεσπόζει η τάση του να στρέφεται εξ' ολοκλήρου γύρω από ένα κεντρικό πρόσωπο - αφηγητή, που ανήκει στους περιθωριακούς τύπους των καταπιεσμένων κοινωνικά στρωμάτων και το οποίο μας δίνει την προσωπική του οπτική της μοναξιάς, του ανεκπλήρωτου του έρωτα και της δυστυχίας του κόσμου. Μέρος της κριτικής (Ζήρας) του καταλογίζει τεχνικές και εκφραστικές ατέλειες, στρατευμένο ύφος που αποβαίνει σε βάρος της οικονομίας της, αφήγησης, αλλά αναγνωρίζει τον λυρικό του οίστρο. Κάποιοι άλλοι θεωρούν το έργο του απολύτως ξεπερασμένο σήμερα, καθώς αναφέρεται σ' ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια.

Ποιήματα του Λουντέμη μελοποίησαν οι αδερφοί Κατσιμίχα («Ερωτικό Κάλεσμα») και ο συνθέτης Σπύρος Σαμοίλης («Οι κερασιές θ' ανθίσουνε και φέτος») με ερμηνευτή τον Αντώνη Καλογιάννη.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία και που χρειάζονται αλυσίδες λόγω χιονιά

Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου έχουν δημιουργήσει τα καιρικά φαινόμενα και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η τροχαία ενημερώνει με ανακοίνωση της που απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων αλλά και που σημειώνονται διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης - παγετού στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στην Επαρχιακή Οδό Νεοχώριου - Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, στη επαρχιακή Οδό Σερρών – Λαϊλιά, από το 17ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο, στην Επαρχιακή Οδό Σερρών – Άνω Βροντού, από το 17ο έως το 30ο χιλιόμετρο και στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου – Αχλαδοχωρίου, από το 7ο έως το 22ο χιλιόμετρο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, έχει διακοπεί:
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο και από το 8ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Η απάντηση της ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ απαντά στα όσα της καταλογίστηκαν περί ελλιπούς κάλυψης του χθεσινού (21/01) συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.

Αναδρομές: Μπαντ Ντουάιερ: Ο πολιτικός που αυτοκτόνησε μπροστά στις κάμερες

Ήταν 22 Ιανουαρίου του 1987. Ο Μπαντ Ντουάιερ αυτοκτονούσε με το περίστροφό του μπροστά στις κάμερες και ο κόσμος όλος, σοκαρισμένος, αναρωτιόταν αν τελικά η δημοσιογραφία έχει όρια, και αν ναι, ποια είναι αυτά.

Αυτός είναι ο λόγος που πέφτουμε με τα μούτρα στη σοκολάτα

Γιατί πέφτουμε με τα μούτρα στη σοκολάτα και σε άλλα γλυκίσματα όταν αγχωνόμαστε;

Γιάννης Σηφάκης: Στα εθνικά θέματα χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η μη λύση στο όνομα ( που επιδιώκουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων - αναχωμάτων) δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Γιάννης Σηφάκης: Στα εθνικά θέματα χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η μη λύση στο όνομα ( που επιδιώκουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων - αναχωμάτων) δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον

Μελβούρνη: Συμπλοκές Ελλήνων ομογενών με Σκοπιανούς για τη Μακεδονία [ΒΙΝΤΕΟ]

Επεισόδια σε συλλαλητήριο Ελλήνων ομογενών για το όνομα της πΓΔΜ οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με Σκοπιανούς

Μηχανή του Χρόνου: Ντοκουμέντα από την αιματηρή διαδήλωση του '43 για τη Μακεδονία

Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία

Κοπή Βασιλοπιτας Μ.Σ. Νεοχωρίου

Κοπή Βασιλοπιτας του συλλόγου μας! Το Δ.Σ.,οι χορευτές και οι εθελοντές του Μορφωτικου Συλλόγου Νεοχωρίου εύχονται σε όλους σας καλή χρονιά με υγείαν και ευλογίαν! Και του χρόνου.....

Μεγάλη απουσία της ΕΡΤ και των καναλιών από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού έδωσαν το παρών στην παραλία Θεσσαλονίκης στο μεγάλο συλλαλητήριο παρά τον αποκλεισμό από τα κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης. 

Οι περισσότεροι πολιτικοί ήταν απών καθώς και ο Ιερώνυμος ενώ η ΕΡΤ3 που θεωρείται το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης δεν μετάδωσε τίποτα, όπως επίσης και όλα τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας μας. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ1 πρόβαλε την εκπομπή Το αλάτι της γης, πατινάζ στην ΕΡΤ2 ενώ το ΕΡΤ3 άσχετες εκπομπές.

Ομαδική προπόνηση - Κοπή βασιλόπιτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αλμωπίας, προσκαλεί όλα τα μέλη και φίλους του,να τιμήσουν με την παρουσία τους, την πρώτη ομαδική προπόνηση για το 2018.

Bεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Έγραψαν με σπρέι «Χρυσή Αυγή» στο μνημείο, στο περιθώριο του χθεσινού συλλαλητηρίου

ΟΑΕΔ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση - Δείτε ποιους αφορά

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους μέχρι 45 βασικών ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας, θα δοθεί από τον ΟΑΕΔ.

Νίμιτς: Αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, εν μέσω διαπραγμάτευσης [BINTEO]

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία της γείτονος χώρες αποκάλεσε ουσιαστικά «Μακεδόνες» τους κατοίκους της, την ώρα που που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

«Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας "Μακεδόνας" έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: "Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς"», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος σε έναν Σκοπιανό της διασποράς, προκαλώντας απορίες.

Εκτός από αυτό όμως, ο κ. Νίμιτς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι οι πέντε προτάσεις που κατέθεσε για την ονομασία διασφαλίζουν και ενισχύουν την «ταυτότητα και το έθνος» της ΠΓΔΜ.

Ειδικότερα, όπως είπε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε. «Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, όταν ήσασταν τμήμα του Βασιλείου της Σερβίας, όταν ήσασταν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν».

Επίσης, μιλώντας για ιστορική ευκαιρία των Σκοπίων, την καλύτερη εδώ και 25 χρόνια, είπε ότι δεν χρειάζεται περισσότερος χρόνος, αλλά λήψη αποφάσεων, στέλνοντας έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση.

«Οταν υπάρχει συγκεκριμένη δυναμική και δεν προχωρείς, δεν ξαναγυρνάς εκεί που ήσουν, αλλά γίνεται χειρότερο. Ο κόσμος εκνευρίζεται, άλλα πράγματα έρχονται στο προσκήνιο, υπάρχουν αντεγκλήσεις. Και ίσως χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν να μπορέσεις να ασχοληθείς ξανά», τόνισε.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Νίμιτς στο Sitel TV των Σκοπίων:





Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *