Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Παίρνει φωτιά το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ - Ο Γιαουτζής στο Μαυροβούνι

Ενα ολοκληρο καλοκαιρι βομβες εσκαγαν για πολλες ομαδες του Νομου με τις μεταγραφες που εκαναν. Ο δραστηριος ομως προεδρος της Δοξας Μαυροβουνιου δεν ειχε πει την τελευταια του λεξη. Ετσι με μια κινηση ματ εκανε δικο του τον δεξιοτεχνη εμπειρο μεσο Βασιλη Γιαουτζη βαζοντας κυριολεκτικα ''τα γυαλια'' σε πολλες ομαδες αφου οι ενδιαφερομενοι για τον πολυταλαντο παικτη ηταν πολλοι. 

Το βιογραφικο του Ημαθιωτη παικτη βαρυ αφου εχει φοερσει την φανελα των Λευκαδιων,Ειρηνουπολης,Αιγινιακου Αρη, Αλμωπου και Αχιλλεα Νεοκαισαρειας.και τωρα πια την ασπρομαυρη φανελα της Δοξας Μαυροβουνιου. Η προσθηκκη του εμπειρου παικτη στο ροστερ της ομαδος δειχνει ξεκαθαρα τους στοχους της οι οποιοι δεν ειναι αλλοι απο την κορυφη και τον πρωταθλητισμο. Δυναμικος και αποφασισμενος για ολα ο προεδρος Τεο Δανιηλιδης που δεν αποκλειεται να ανακοινωσει και ακομη ενα ονομα που θα σκορπισει πανικο στην κατηγορια.
 
 
 
 
επιμελεια: ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν, ψυχολογικά, δε νιώθεις καλά

Όταν έχουμε κακή διάθεση, πρέπει να κάνουμε ή να σκεφτόμαστε μόνο θετικά πράγματα για να αισθανθούμε καλύτερα. Σωστά; Λάθος.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Λουτρών ο Χ. Χουρσόγλου

Δυσάρεστες ήταν οι εκπλήξεις που επιφύλαξαν οι διαφωνούντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας σε συνεργασία με την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση για τη γενική συνέλευση των Λουτρών. Η Γ.Σ. διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου στην Αριδαία. 

Αφιέρωμα: Ιβάν Παβλόφ 1849 – 1936

Ο ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Πέτροβιτς Παβλόφ (Ivan Petrovich Pavlov) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1849 κι έμεινε στην ιστορία της επιστήμης για την περιγραφή του φαινομένου των εξαρτημένων αντανακλαστικών με τα πειράματα που έκανε σε σκύλους.

Σχημάτισε δύο ομάδες από σκύλους, που λάμβαναν το γεύμα τους καθημερινά την ίδια ώρα. Λίγα λεπτά πριν από τη χορήγηση της τροφής, η μία ομάδα άκουγε τον χτύπο ενός κουδουνιού. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, ο Παβλόφ άρχισε να χτυπά το κουδούνι σε άσχετες ώρες χωρίς να προσφέρει τροφή και είδε ότι οι σκύλοι ανταποκρίθηκαν: άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια, όπως ακριβώς όταν του παρέθετε τροφή. Αντιθέτως, στην άλλη ομάδα δεν υπήρχε καμία αντίδραση.

Συνεπώς, αφού δεν ήταν έμφυτη, η αντίδραση αυτή αποτελούσε ένα αντανακλαστικό που δημιουργήθηκε τεχνητά, συσχετίζοντας ένα τεχνητό ερέθισμα (το κουδούνισμα) με μία συγκεκριμένη αντίδραση (την τροφή). Αυτό που ανακάλυψε ο Παβλόφ είναι ένας γενικός νόμος, που ισχύει σε όλο το ζωικό βασίλειο, από το ποντίκι μέχρι τον άνθρωπο. Για την εργασία του αυτή, το 1904 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Σε αντίθεση με άλλους επιστήμονες, ο Παβλόφ παρέμεινε στη χώρα του μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης το 1917, παρότι δεν ήταν κομουνιστής, και συνέχισε τις έρευνές του μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το κομουνιστικό καθεστώς, εκτιμώντας το έργο του, του παρείχε κάθε διευκόλυνση στα πειράματά του και τον χρηματοδότησε αφειδώς.

Μετά το θάνατό του, στις 27 Φεβρουαρίου 1936, το εργαστήριό του στη Μόσχα διατηρήθηκε με μεγάλη προσοχή κι έγινε αξιοθέατο.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Παρτσανάκης και Κιλικλής στη Δόξα Εξαπλατάνου

Με άλλες δυο προσθήκες συνεχίζει να ενισχύει το υπάρχον δυναμικό της η ομάδα της Δόξας Εξαπλατάνου αποκτώντας δυο πολύ καλούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αρχικά τον 24χρονο υψηλόσωμο τερματοφύλακα Πάρη Παρτσανάκη που αγωνιζόταν στην Μ. Θύελλα Λυκοστόμου και τον 18χρονο αμυντικό Κιλικλή Χρήστο από την ομάδα του Παναλμωπιακού.

Η διοίκηση τους καλωσορίζει και τους εύχεται υγεία και καλή πορεία στην ομάδα!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *