ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο μοναδικός Γιάννης Παπαδόπουλος αποκλειστικά στην κάμερα του ialmopia.gr [ΒΙΝΤΕΟ]
Επιμέλεια - Συνέντευξη: Τάσος Καλαϊτζής
Δημοσιεύστε την αγγελία σας στο ialmopia.gr εντελώς δωρεάν
Αγορές-Πωλήσεις-Ενοικιάσεις-Εργασία
Η Μπογαλού - Διήγημα του Τσίναλη Κοσμά στη μνήμη της γιαγιάς Ασημώς που έζησε τα τραγικά γεγονότα της Προσφυγιάς του 1922
Διήγημα του Τσίναλη Κοσμά από την Άψαλο αλμωπίας...
Μενέλαος Λουντέμης: Αφιέρωμα στο μεγάλο λογοτέχνη
«Εθελοντής ενός δικαιότερου κόσμου, για το οποίο πρόσφερε τη ψυχή του»
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΚΑΣΚΕΜ: Συνεχίζει την προετοιμασία της η ανδρική ομάδα των «Ικάρων» Γιαννιτσών
Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας των «Ικάρων» Γιαννιτσών για την καινούργια αγωνιστική σεζόν συνεχίζεται καθώς οι στόχοι της ανδρικής ομάδας είναι και φέτος υψηλοί , όπως άλλωστε αρμόζουν στην ανοδική πορεία της Γιαννιτσιώτικης Ακαδημίας. Οι υποχρεώσεις και οι δυσκολίες όμως θα είναι πολλαπλάσιες καθώς εκτός από το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας η ομάδα θα συμμετέχει και στον θεσμό του κυπέλλου που επανήλθε φέτος και ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα η πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου επεφύλαξε εκτός έδρας νίκη (51-59) για τους «Ίκαρους» στην Έδεσσα επί του πολύ ισχυρού Εδεσσαικού BC , γεγονός που έκανε τους υπευθύνους της ομάδας αισιόδοξους για την συνέχεια. Οι αγώνες του κυπέλλου μάλιστα θα διεξάγονται έως και τρεις φορές την εβδοµάδα και συγκεκριµένα τις ηµέρες Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη, γεγονός που προβληματίζει όχι μόνο το προπονητικό τημ των «Ικάρων» αλλά και όλους τους συλλόγους καθώς οι προετοιμασίες τους δεν έχουν καν ολοκληρωθεί και η επιβάρυνση για τους αθλητές θα είναι πολλαπλή.
Το Δ.Σ. της ομάδας, ο προπονητής Ντουβαλέτης Κωνσταντίνος και οι Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος έχουν καλοσωρίσει τους παλιούς και τους νέους αθλητές της ομάδας, με το ρόστερ να είναι ενισχυμένο σημαντικά για την καινούργια αθλητική σεζόν, με αρκετές μεταγγραφές, που καταδεικνύουν στην πράξη το όραμα του Προέδρου Γραμματικού Βαγγέλη για μια ανδρική ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε όλες τις απαιτητικές διοργανώσεις που θα συμμετέχει.
Μάλιστα η πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου επεφύλαξε εκτός έδρας νίκη (51-59) για τους «Ίκαρους» στην Έδεσσα επί του πολύ ισχυρού Εδεσσαικού BC , γεγονός που έκανε τους υπευθύνους της ομάδας αισιόδοξους για την συνέχεια. Οι αγώνες του κυπέλλου μάλιστα θα διεξάγονται έως και τρεις φορές την εβδοµάδα και συγκεκριµένα τις ηµέρες Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη, γεγονός που προβληματίζει όχι μόνο το προπονητικό τημ των «Ικάρων» αλλά και όλους τους συλλόγους καθώς οι προετοιμασίες τους δεν έχουν καν ολοκληρωθεί και η επιβάρυνση για τους αθλητές θα είναι πολλαπλή.
Το Δ.Σ. της ομάδας, ο προπονητής Ντουβαλέτης Κωνσταντίνος και οι Σπόντης Νίκος και Σερέτης Θεολόγος έχουν καλοσωρίσει τους παλιούς και τους νέους αθλητές της ομάδας, με το ρόστερ να είναι ενισχυμένο σημαντικά για την καινούργια αθλητική σεζόν, με αρκετές μεταγγραφές, που καταδεικνύουν στην πράξη το όραμα του Προέδρου Γραμματικού Βαγγέλη για μια ανδρική ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε όλες τις απαιτητικές διοργανώσεις που θα συμμετέχει.
pellasports.gr
Φιλικός αγώνας: Αλμωπός – ΦΑΣ Νάουσα 1-1
Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Εξαπλατάνου Αλμωπός και ΦΑΣ Νάουσα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Το παιχνίδι ήταν καλό στο πρώτο μέρος με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν καλύτερες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα έστω και αν υπήρχε ισορροπία όσον αφορά την υπεροχή.Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές δεν άφησαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.
Με το καλημέρα άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι με τον νεαρό Λάζαρο Ελευθεριάδη στο 2′ να γράφει το 1-0 για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 33′ με τον Κωτσόπουλο να γράφει το 1-1. Αρίστευσαν ο διαιτητής Σπύρος Ατζαμιδάκης και βοηθοί του οι Θεόφιλος Μιχαηλίδης-Γιώργος Λαμπρίδης.
Οι συνθέσεις: Αλμωπός: Μένιος, Κιουλτζόπουλος, Θόρια, Σαμαρόπουλος, Πετρώφ, Πολύζος,Γ.Ελευθεριάδης,Λ.Ελευθεριάδης, Μεντί, Ιορδανίδης, Μεντής. Αγωνίστηκαν και οι Μούλας, Αναστασιάδης,Μιχαηλίδης, Πετρίδης,Χαρίσης, Μποζίνης,Τσόλκας,Στογιαννίδης.
ΦΑΣ Νάουσα: Γρηγοριάδης,Ζούρκος,Τούφας,Περηφανόπουλος, Τζιμογιάννης, Γιαννόπουλος, Κωτσόπουλος, Μουρατίδης, Ντινόπουλος, Νίκου, Χατζόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Τόσιος, Καψάλης,Μαντώς,Νομικός,Μποβάκης,Παναγιωτίδης,Ράδης,Δήμτσας,Μιντελασβίλι.
Επιμέλεια : Γιώργος Μπίνος | pellasports.gr
Επιμέλεια : Γιώργος Μπίνος | pellasports.gr
Αφιέρωμα: Η ιστορία της μπαγκέτας
Η μπαγκέτα είναι ένα από τα σύμβολα του γαλλικού γαστρονομικού πολιτισμού. Η στενόμακρη φραντζόλα, παρότι έχει ιστορία διακοσίων και πλέον ετών, αναγνωρίστηκε επισήμως από το γαλλικό κράτος μόλις στις 13 Σεπτεμβρίου 1993, με διάταγμα που υπέγραψε ο δεξιός πρωθυπουργός Εντουάρ Μπαλαντίρ, επί προεδρίας του σοσιαλιστή Φρανσουά Μιτεράν.
Μία τυπική γαλλική μπαγκέτα έχει ύψος 65 εκατοστά και διάμετρο 5 έως 6 εκατοστά. Υπάρχουν όμως και μπαγκέτες που φτάνουν το ένα μέτρο. Τα συστατικά της ζύμης καθορίζονται με νόμο και περιέχουν αλεύρι, μαγιά, νερό, και αλάτι.
Η ονομασία «μπαγκέτα» (baguette στα γαλλικά σημαίνει ραβδί) καθιερώθηκε τη δεκαετία του '20, περίοδο που εξαπλώθηκε η χρήση του αρτοσκευάσματος αυτού. Η επικράτησή της οφείλεται σ' ένα νόμο που απαγόρευσε στο προσωπικό των αρτοποιείων να εργάζεται πριν από τις 4 το πρωί, σε συνδυασμό με ευκολία παρασκευής της σε σχέση με το καρβέλι που κυριαρχούσε τότε.
Για το πότε εμφανίστηκε η μπαγκέτα δεν υπάρχει ομοφωνία. Μία θεωρία λέει ότι προέρχεται από το ψωμί του τύπου Βιέννης, που έφερε στη Γαλλία ο αυστριακός αξιωματικός Άουγκουστ Τσανγκ το 1839, μαζί με το κρουασάν.
Μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι την μπαγκέτα παρασκεύασαν οι αρτοποιοί του Μεγάλου Ναπολέοντα, κατά τη διάρκεια των Ναπολεοντείων Πολέμων (1803-1815), προκειμένου να μεταφέρεται ευκολότερα από τους στρατιώτες, σε σχέση με το καρβέλι, που ήταν τότε σε χρήση.
Μία τρίτη εκδοχή υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του μετρό του Παρισιού στα τέλη του 19ου αιώνα, ο αρχιμηχανικός Φιλζάνς Μπιενβενί έβλεπε καθημερινά τους εργάτες, κατά τη διάρκεια του κολατσιού, να κόβουν το ψωμί χρησιμοποιώντας διαφόρων τύπων μαχαίρια. Σκέφτηκε τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από τους οπλισμένους εργάτες και ζήτησε από ένα φούρναρη να του φτιάξει ένα ψωμί που να τεμαχίζεται με τα χέρια.
Την παράδοση αυτή συνεχίζουν και σήμερα οι λάτρεις της μπαγκέτας, που θεωρούν ιεροσυλία να κόβουν το αγαπημένο τους ψωμί με μαχαίρι.
Μία τυπική γαλλική μπαγκέτα έχει ύψος 65 εκατοστά και διάμετρο 5 έως 6 εκατοστά. Υπάρχουν όμως και μπαγκέτες που φτάνουν το ένα μέτρο. Τα συστατικά της ζύμης καθορίζονται με νόμο και περιέχουν αλεύρι, μαγιά, νερό, και αλάτι.
Η ονομασία «μπαγκέτα» (baguette στα γαλλικά σημαίνει ραβδί) καθιερώθηκε τη δεκαετία του '20, περίοδο που εξαπλώθηκε η χρήση του αρτοσκευάσματος αυτού. Η επικράτησή της οφείλεται σ' ένα νόμο που απαγόρευσε στο προσωπικό των αρτοποιείων να εργάζεται πριν από τις 4 το πρωί, σε συνδυασμό με ευκολία παρασκευής της σε σχέση με το καρβέλι που κυριαρχούσε τότε.
Για το πότε εμφανίστηκε η μπαγκέτα δεν υπάρχει ομοφωνία. Μία θεωρία λέει ότι προέρχεται από το ψωμί του τύπου Βιέννης, που έφερε στη Γαλλία ο αυστριακός αξιωματικός Άουγκουστ Τσανγκ το 1839, μαζί με το κρουασάν.
Μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι την μπαγκέτα παρασκεύασαν οι αρτοποιοί του Μεγάλου Ναπολέοντα, κατά τη διάρκεια των Ναπολεοντείων Πολέμων (1803-1815), προκειμένου να μεταφέρεται ευκολότερα από τους στρατιώτες, σε σχέση με το καρβέλι, που ήταν τότε σε χρήση.
Μία τρίτη εκδοχή υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του μετρό του Παρισιού στα τέλη του 19ου αιώνα, ο αρχιμηχανικός Φιλζάνς Μπιενβενί έβλεπε καθημερινά τους εργάτες, κατά τη διάρκεια του κολατσιού, να κόβουν το ψωμί χρησιμοποιώντας διαφόρων τύπων μαχαίρια. Σκέφτηκε τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από τους οπλισμένους εργάτες και ζήτησε από ένα φούρναρη να του φτιάξει ένα ψωμί που να τεμαχίζεται με τα χέρια.
Την παράδοση αυτή συνεχίζουν και σήμερα οι λάτρεις της μπαγκέτας, που θεωρούν ιεροσυλία να κόβουν το αγαπημένο τους ψωμί με μαχαίρι.
Καραφουλίδης και Μποζίδης στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης
Δύο ακόμα μεταγραφές πραγματοποίησε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ύστερα από μεθοδικές και προσεκτικές επαφές που πραγματοποίησε. Ποιο συγκεκριμένα αποκτήθηκαν ο 33 χρονος μεσοεπιθετικός Καραφουλίδης Θεόδωρος, ένας παίκτες με τεράστια εμπειρία από εθνικές κατηγορίες αφού έχει αγωνιστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε Αετό Σκύδρας, Ολυμπιακό Γαλατάδων, Σπάρτη , Απόλλων Καλυβίων, Άρη Πρ. Hλία κ.α.
Επίσης μεγάλη επιτυχία θεωρείται η απόκτηση (μετά από 1 μήνα διαπραγματεύσεων !!!) του 16 χρονου μέσου Μποζίδη Μιχάλη από την Νικόπολη Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Θεσσαλονίκης κάτι άλλωστε που το έχει δείξει μέχρι στιγμής και στο χρονικό διάσημα που κάνει προετοιμασία με την ομάδα μας !
Εντωμεταξύ πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί η αποκτήσει ενός ακόμη πολύ καλού και έμπειρου ποδοσφαιριστή, ενώ οι επαφές για την περεταίρω ενίσχυση της ομάδας συνεχίζονται καθημερινά !
απο το pellasports.gr
Επίσης μεγάλη επιτυχία θεωρείται η απόκτηση (μετά από 1 μήνα διαπραγματεύσεων !!!) του 16 χρονου μέσου Μποζίδη Μιχάλη από την Νικόπολη Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Θεσσαλονίκης κάτι άλλωστε που το έχει δείξει μέχρι στιγμής και στο χρονικό διάσημα που κάνει προετοιμασία με την ομάδα μας !
Εντωμεταξύ πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να ανακοινωθεί η αποκτήσει ενός ακόμη πολύ καλού και έμπειρου ποδοσφαιριστή, ενώ οι επαφές για την περεταίρω ενίσχυση της ομάδας συνεχίζονται καθημερινά !
απο το pellasports.gr
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)