Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

5 συμβουλές σε όσους εργάζονται όλη μέρα καθιστοί

Περνάτε περίπου 8 ώρες καθιστοί σε μια καρέκλα γραφείου; Υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε αν θέλετε να επιβιώσετε.

Α.Ο.Κ Αιγινιακός: Ευχαριστήρια ανακοίνωση στους παίκτες που αποχώρησαν

Η διοίκηση του Α.Ο.Κ Αιγινιακός ανακοινώνει ότι θέλει να ευχαριστήσει τους παρακάτω παίκτες:
Αναστασιάδη Βασίλη, Παουλεάνου Πάρη, Τσουτσούκα Θανάση, Παρίση Διαμαντή, Μωυσίδη Θεόδωρο για την προσφορά τους στο σύλλογο. Τους ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία και επιτυχία στην καριέρα τους. Οι δρόμοι μας ελπίζουμε και πάλι κάποια στιγμή να συναντηθούν .


Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Α.Ο.Κ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Άποψη του Ανέστη Αναστασιάδη σχετικά με το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Σήμερα αρχίζει το συνέδριο της δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αθήνα και μάλιστα με φοβερό καύσωνα με την ελπίδα ότι οι σύνεδροι θα είναι εκεί εκτός από έμενα ίσως και άλλους για πολλούς λόγους .Τι άραγε περιμένει ο κόσμος από αυτήν την παράξενη μάζωξης που για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ γίνετε ένας αχταρμάς κομμάτων από τον ίδιο χώρο ;.

Δεν ξέρω πόσο σοβαρή είμαστε για αυτήν την κατάσταση και πόσο ιστορικά υπεύθυνοι είμαστε για αυτό που γίνετε σήμερα .

Τέλος ότι και να πούμε θα είναι λίγα και εκείνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε το αυτονόητο δηλαδή να αποφασιστεί και μάλιστα ομόφωνα να γίνει μια παράταξη η αν δεν γίνει νομίζω ότι θα γεμίσει αυτός ο χώρος με αρκετούς αρχηγίσκους με σκοπό και σε λίγο καιρώ να εξαφανιστούν όλοι .

Το λέω αυτό γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν βλέπουμε τίποτε παρά μερικές κινήσεις πολιτών η κάποιους παρέες που ήθελαν να παίξουν το δικό τους πολίτικο παιχνίδι και όταν διαπίστωναν ότι είναι μόνοι το μόνο που έκαναν γελούσαν κρυφά για την δική του πολιτική βλακεία .

1ον Αρά πρόταση δεν ξέρω αν κάποιος με ακούσει είναι και μέχρι την Κυριακή όσοι και αν είναι στο συνέδριο να πάρουν αυτήν την απλή απόφαση ένα κόμμα και ένα όνομα εδώ και τώρα .

2ΟΝ Μέχρι τις νέες εκλογές αρχηγός αυτής της παράταξης θα πρέπει να παραμένει η Φ. Γεννήματα και όχι τάχα να κάνουμε εκλογές από την βάσει και ποια βάσει δεν μας το λένε για να εκλέξουμε νέο αρχηγό και καμιά 10αρια αρχηγίσκους που θα έχουμε μετά από αυτές τις εκλογές.

3ΟΝ Ελπίζω ότι αυτό θα προτείνουν και ο Σημίτης ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου δεν λέω για άλλους που δεν έχουν καμιά πολιτική οντότητα έκτος από την ΔΗΜΑΡ που ξέρουμε ότι αυτό θέλει .

4ΟΝ Στις εκλογές και αυτό πρέπει τώρα και να αποφασιστεί για να μην έχουμε παρατράγουδα οπότε και αν γίνουν στο επικρατείας και αυτό είναι το ποιο σωστό να είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ,στην Πάτρα από ιστορικής πλευράς ο Γεώργιος Παπανδρέου και όλοι μαζί να δούμε που μπορεί να πάρει έδρα η ΔΗΜΑΡ έκτος αν το επικράτειας βγάλει δυο έδρες μακάρι

Αυτές τις άπλες προτάσεις κάνω και δεν μπαίνω στο πρόγραμμα που θέλει και δουλειά και αποφασιστικότητα με αυτά που θα πούμε και αν μπορούν να γίνουν .



Συντάξεις: Τι θα γλιτώσετε αν βγείτε φέτος στη σύνταξη – Ποιους αφορά και τι πρέπει να κάνουν

Λιγότερα θα χάσουν από τη σύνταξη όσοι αποχωρήσουν μέσα στο 2017. Προϋπόθεση, να έχουν συμπληρώσει όριο ηλικίας 56,5 έως 60,9 ετών και να έχουν ως το 2012 τα απαιτούμενα έτη που ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης είναι 18,25 και 35 έτη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα σου πω τι είναι Basket [ΒΙΝΤΕΟ]

To Milko και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αφορμή και με όχημα το μπάσκετ παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο τη δική τους αλήθεια για την ίδια τη ζωή δίνοντας έμφαση στην αξία της διαδρομής.

Αναδρομές: Εισβολή στη Βουλή

Στις 5 Ιουλίου 1964 επρόκειτο να διεξαχθούν δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα. Τη χώρα κυβερνούσε η Ένωση Κέντρου, με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου του 53%. Ο Παπανδρέου, μόλις είχε επιστρέψει από το πρώτο επίσημο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε δεχθεί αφόρητες πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον για λύση του Κυπριακού. Τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας διεκδικούσαν τρεις βουλευτές, πίσω από τους οποίους ήταν στοιχημένες οι τρεις βασικές πολιτικές παρατάξεις της εποχής. Ο απόστρατος στρατηγός Παυσανίας Κατσώτας εκπροσωπούσε την κυβερνητική Ένωση Κέντρου, ο ασφαλιστής Γεώργιος Πλυτάς τη δεξιά ΕΡΕ και ο καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Κιτσίκης την αριστερή ΕΔΑ.

Το βράδυ της 3ης Ιουλίου η Βουλή βρισκόταν σε συνεδρίαση για το Κυπριακό. Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος δήμαρχος της Δεξιάς, Γεώργιος Πλυτάς, πραγματοποιούσε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Μετά το τέλος της ομιλίας του, μερικές εκατοντάδες νεαροί ξεχύνονται προς την οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος και του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου και υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου της Αριστεράς, Νίκου Κιτσίκη και μόλις που συγκρατούνται από την αστυνομία για να μην τα κάνουν γυαλιά-καρφιά.


Στη συνέχεια διακόπτουν την κυκλοφορία, ανατρέπουν ένα αυτοκίνητο στη Βουκουρεστίου και φτάνουν στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας, όπου διαλύονται προσωρινά από την αστυνομία. Ανασυγκροτούνται, όμως, σε λίγο και χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση, εισβάλλουν στο προαύλιο της Βουλής και κατόπιν στο κτίριο, φωνάζοντας «Προδότη Παπανδρέου», «Καραμανλής», «Παπανδρέου, παπατζή». Το σύνθημα της εισβολής φαίνεται να έδωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του ψηφοδελτίου Πλυτά, συγγραφέας Ρένος Αποστολίδης.


Οι επιδρομείς, περίπου 50 τον αριθμό, συμπλέκονται με βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής, που προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ο θόρυβος και η φασαρία φθάνουν μέσα στην αίθουσα και η συνεδρίαση διακόπτεται. Τελικά, οι εισβολείς απωθούνται από τη φρουρά της Βουλής και συλλαμβάνονται 32 από αυτούς. Στο μεταξύ, από τις άγριες συμπλοκές στους διαδρόμους της Βουλής, αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές έχουν τραυματιστεί (Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, Γεώργιος Μπακατσέλος, Ιωάννης Τσιριμώκος, Χρήστος Αποστολάκος, Ιάκωβος Διαμαντόπουλος κ.ά.), ενώ σοβαρότερα όλων είναι ο Μιχάλης Λεφάκης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.


Γύρω στις 11 το βράδυ η συνεδρίαση της Βουλής επαναλαμβάνεται, όταν η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανεβαίνει στο βήμα και στηλιτεύει «τους βέβηλους και βαρβάρους, καθώς και τους ηθικούς αυτουργούς». Σε δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, καθώς οι εισβολείς ανήκαν στο κόμμα της ΕΡΕ. Καταγγέλλει το περιστατικό, αλλά επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, που «ενέπνευσε πνεύμα αναρχίας». Οι βουλευτές της ΕΚ αντιδρούν και απειλούνται σοβαρά επεισόδια, αυτή τη φορά μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Τα πνεύματα ηρεμούν, όταν οι βουλευτές της ΕΡΕ αποχωρούν από την αίθουσα.


Οι 32 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, με βάση τον νόμο 4000 «περί τεντιμποϊσμού». Η δίκη ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου, την επαύριο των δημοτικών εκλογών, στις οποίες η Αριστερά είχε σημειώσει αξιοσημείωτα κέρδη. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ένας αξιωματικός της Γενικής Ασφάλειας κατέθεσε ότι η επίθεση κατά της Βουλής οργανώθηκε από παρακρατικές οργανώσεις, όπως ο φιλοναζιστικός «Όμιλος Εθνικής Αναγεννήσεως» και η φοιτητική ΕΚΟΦ. Μάρτυρες κατηγορίας, όπως οι υπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Δημήτριος Παπασπύρου, υποστήριξαν ότι η επίθεση κατά της Βουλής εξυπηρετούσε τις εχθρικές προς την Κύπρο δυνάμεις και γι’ αυτό τη χαρακτήρισαν προδοτική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, με διαρκείς διαξιφισμούς μεταξύ των συνηγόρων υπερασπίσεως και πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του στις 15 Ιουλίου 1964. Δύο από τους κατηγορουμένους, ο Ρένος Αποστολίδης και ο νομαρχιακός υπάλληλος Αχιλλέας Βήττας, καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και άλλοι 22 σε μικρότερες ποινές. Μεταξύ των αθωωθέντων φιγουράρει το όνομα του 18χρονου Παναγιώτη Μιχαλόλια ή Μιχαλολιάκου, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό ποινικολόγο Τάκη Μιχαλόλια, αδελφό του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, επωφελούμενη από την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, θέλησε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς της με τα «παρακρατικά όργανα της Δεξιάς». Ο Υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Τούμπας δήλωνε σχετικά: «Πληροφορώ τον ελληνικόν λαόν, ότι εις τους κόλπους του υπάρχουν και δρουν παρακρατικαί οργανώσεις, αι οποίαι οικειοποιούνται κρατικά καθήκοντα, οργανώνουν τα μέλη των στρατιωτικώς, τα εκγυμνάζουν και εμφυσούν εις αυτά το πνεύμα της δυναμικής ενεργείας και επιβολής».

Ο υπουργός κατήγγειλε τη ναζιστική και φασιστική ιδεολογία ορισμένων από τις οργανώσεις αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε καρκίνωμα για τη Δημοκρατία και στηλίτευσε τη συνεργασία τους με παράγοντες της ΕΡΕ και της αστυνομίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με οκτώ οργανώσεις, που ήταν νόμιμες, αλλά «είχαν παρεκτραπεί του προορισμού τους». Οι οργανώσεις αυτές ήταν οι:
Πανελλήνια Εθνική Σταυροφορία
Οργάνωσις Εθνικής Νεολαίας
Σύνδεσμος Αγωνιστών και Θυμάτων Ελλάδος
Σύνδεσμος Εθνικοφρόνων Ελασιτών
Κυανή Φάλαγξ
Αντικομουνιστική Σταυροφορία
Εθνική Αντικομουνιστική Οργάνωσις
Εθνική Αντίστασις Ελλάδος

Ο κατάλογος περιείχε και τρεις μυστικές οργανώσεις:
Καρφίτσα​
Εγγυηταί του Βασιλέως
Εθνική Κοινωνική Αλλαγή

Τον επόμενο χρόνο έντεκα από τις οργανώσεις αυτές διαλύθηκαν από τα κατά τόπους πρωτοδικεία.

Το 1965 ο καταδικασθείς ως υποκινητής της επιδρομής Ρένος Αποστολίδης εξέδωσε το βιβλίο «Κατηγορώ», στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την εισβολή στο «Κυνοβούλιο». Εξηγεί ότι η πράξη του αυτή έγινε για να υπογραμμίσει στον κόσμο πως δεν ανέβασε στην εξουσία παρά τον «χασάπη Παπατζή του '44, τον άνθρωπο των Αγγλοαμερικάνων, που εγκατέστησε τη Δεξιά στην Ελλάδα». 
 
 
 
απο το sansimera.gr

Το σινεμά αποκτά το δικό του θερινό φεστιβάλ, στην πόλη της Έδεσσας! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Παγωμένες μπίρες, οκλαδόν και πασατέμπο. Κάπως έτσι μοιάζει μια καλοκαιρινή νύχτα γεμάτη μπομπίνες, πανιά και φιλμ, που φέρνουν στα μάτια μας εικονογραφημένες διηγήσεις, μακιγιαρισμένες και καλλωπισμένες, για μια νύχτα αφιερωμένη στην 7η τέχνη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *