Τα παιδιά από την Αριδαία ξαναχτυπούν!
Υλικά για 2 άτομα:
650 γρ. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα(χωρίς κόκαλο)
5 μανιτάρια Champignon μεσαίου μεγέθους
1 ½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι(Μαύρο)
1 κ.σ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.Αλείφουμε την μπριζόλα με λάδι και από τις δύο μεριές και μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε την μπριζόλα για 1’.Μόλις περάσει το 1’ γυρνάμε την μπριζόλα και από την άλλη μεριά και ψήνουμε για ακόμα 1’.Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μέτριο,ρίχνουμε το σκόρδο(αφού πρώτα το σπάσουμε για να ελευθερώσει τα αρώματά του),το φρέσκο δενδρολίβανο,το βούτυρο και ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμα.Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός βγάζουμε την μπριζόλα από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής.Την αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 με 5 λεπτά.Ο λόγος που δεν κόβουμε απευθείας την μπριζόλα είναι γιατί θα χάσει όλα τα ζουμιά της,ενώ αν την αφήσουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά θα απορροφήσει πίσω ό,τι ζουμιά έχει χάσει και βρίσκονται στο ξύλο κοπής.Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε την μπριζόλα,βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.Λίγο πριν ψηθούν τα μανιτάρια,κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια.Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα,αποσύρουμε από τη φωτιά.Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπριζόλα και συνοδεύουμε δίπλα με τα μανιτάρια και τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά για 2 άτομα:
650 γρ. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα(χωρίς κόκαλο)
5 μανιτάρια Champignon μεσαίου μεγέθους
1 ½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι(Μαύρο)
1 κ.σ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.Αλείφουμε την μπριζόλα με λάδι και από τις δύο μεριές και μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε την μπριζόλα για 1’.Μόλις περάσει το 1’ γυρνάμε την μπριζόλα και από την άλλη μεριά και ψήνουμε για ακόμα 1’.Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μέτριο,ρίχνουμε το σκόρδο(αφού πρώτα το σπάσουμε για να ελευθερώσει τα αρώματά του),το φρέσκο δενδρολίβανο,το βούτυρο και ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμα.Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός βγάζουμε την μπριζόλα από το τηγάνι και την τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής.Την αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 4 με 5 λεπτά.Ο λόγος που δεν κόβουμε απευθείας την μπριζόλα είναι γιατί θα χάσει όλα τα ζουμιά της,ενώ αν την αφήσουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά θα απορροφήσει πίσω ό,τι ζουμιά έχει χάσει και βρίσκονται στο ξύλο κοπής.Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε την μπριζόλα,βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.Λίγο πριν ψηθούν τα μανιτάρια,κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε μαζί με τα μανιτάρια.Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα,αποσύρουμε από τη φωτιά.Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπριζόλα και συνοδεύουμε δίπλα με τα μανιτάρια και τα καραμελωμένα κρεμμύδια
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.
Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr