ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο μοναδικός Γιάννης Παπαδόπουλος αποκλειστικά στην κάμερα του ialmopia.gr [ΒΙΝΤΕΟ]
Επιμέλεια - Συνέντευξη: Τάσος Καλαϊτζής
Δημοσιεύστε την αγγελία σας στο ialmopia.gr εντελώς δωρεάν
Αγορές-Πωλήσεις-Ενοικιάσεις-Εργασία
Η Μπογαλού - Διήγημα του Τσίναλη Κοσμά στη μνήμη της γιαγιάς Ασημώς που έζησε τα τραγικά γεγονότα της Προσφυγιάς του 1922
Διήγημα του Τσίναλη Κοσμά από την Άψαλο αλμωπίας...
Μενέλαος Λουντέμης: Αφιέρωμα στο μεγάλο λογοτέχνη
«Εθελοντής ενός δικαιότερου κόσμου, για το οποίο πρόσφερε τη ψυχή του»
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Τα πιο δυστυχισμένη έθνη στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα [λίστα]
Η Βενεζουέλα κατέχει και φέτος την πρωτιά για την πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση, σύμφωνα με νέα ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato.
Ο δείκτης δυστυχίας του Cato κατατάσσει 108 χώρες με βάση τα στοιχεία από το Economist Intelligence Unit και τους υπολογισμούς του Στιβ Χάνκε, καθηγητή Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ο καθηγητής Χάνκε λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια χορηγήσεων, τα ποσοστά ανεργίας και στη συνέχεια τα αφαιρεί από την ετήσια αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ για τον καθορισμό της δυστυχίας τους.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το σκορ δυστυχίας της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά σχεδόν 27 μονάδες φτάνοντας το 106,03, αριθμός που τοποθετεί την χώρα της Λατινικής Αμερικής σχεδόν 40 μονάδες υψηλότερα από την αμέσως επόμενη χώρα. Η εμπόλεμη κατάσταση έχει εκτοξεύσει επίσης την Ουκρανία και τη Συρία στην κορυφή της λίστας. Η ανεργία και τα υψηλά επιτόκια είναι οι κύριοι παράγοντες που μαστίζουν την πλειοψηφία των εθνών που αναφέρονται.
Οι πέντε λιγότερο δυστυχισμένες της λίστας είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία. Η Βενεζουέλα κατείχε την πρώτη θέση και το περασμένο έτος, ακολουθούμενη από το Ιράν, τη Σερβία, την Αργεντινή, και την Τζαμάικα.
Ακολουθεί η λίστα με τα 29 πιο δυστυχισμένα έθνη:
Πηγή: pinokio.gr
Έρευνα: Το Αλκοόλ Είναι πιο Θανατηφόρο από το Χόρτο
Το είπε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πέρυσι και τώρα το υποστηρίζουν και δυο Ευρωπαίοι επιστήμονες: η μαριχουάνα δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη από ό,τι το αλκοόλ. Ή έτσι λέει μια νέα μελέτη που ερευνά το πόσο θανατηφόρα είναι τα... ψυχαγωγικά ναρκωτικά και διαπίστωσε ότι το αλκοόλ είναι 114 φορές πιο θανατηφόρο από το χόρτο.
Μάλιστα από τα 10 «κοινά» ναρκωτικά που εξετάστηκαν, η κάνναβη βρέθηκε να είναι το ναρκωτικό με τις λιγότερες πιθανότητες να σκοτώσει, αναφέρεται στη μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Scientific Reports, μια συμπληρωματική έκδοση του Nature.
Οι συγγραφείς της μελέτης, γιατροί Dirk Lachenmeier και Jürgen Rehm, διεξήγαγαν την έρευνα χρησιμοποιώντας την προσέγγιση του περιθωρίου έκθεσης. Βάσει αυτής υπολογίστηκε η αναλογία μεταξύ των εκτιμώμενων ποσοτήτων κάθε ψυχαγωγικού ναρκωτικού που συνήθως λαμβάνονται από τους χρήστες έναντι του ορίου όπου οι δόσεις εκείνων των ουσιών γίνονται θανατηφόρες-δεδομένα που έχουν εξαχθεί από πειράματα σε ζώα.
Στη συνέχεια οι ερευνητές κατέταξαν τις ουσίες με βάση το πόσο επικίνδυνες είναι για το άτομο. Ναρκωτικά όπως το αλκοόλ, η νικοτίνη, η κοκαΐνη και η ηρωίνη ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου», ενώ άλλα ναρκωτικά όπως το έκστασις και η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βρίσκονται στην κατηγορία «μέσου κινδύνου». Η μαριχουάνα ήταν το μόνο ναρκωτικό που ταξινομήθηκε ως «χαμηλού κινδύνου».
Τα ευρήματα ενισχύουν προηγούμενες έρευνες και κατατάξεις ναρκωτικών- χρησιμοποιώντας εντελώς διαφορετική μεθοδολογία- που ταξινομούν τους κινδύνους από το αλκοόλ είπε ο Rehm στο VICE News. Αλλά είπε ότι οι «απόλυτες διαφορές στην επικινδυνότητα μεταξύ των ουσιών» ήταν ίσως η πτυχή που προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη.
Μια και η μελέτη ισχύει για το γενικό πληθυσμό, στην κλίμακα το αλκοόλ ήταν η μόνη «υψηλού κινδύνου» ουσία που σχετίζεται με εθισμό, κάτι που είναι πιθανό να συμβαίνει λόγω της ευρείας διαθεσιμότητάς του, είπαν οι επιστήμονες.
Ο Rehm είπε πως η έρευνα δεν λέει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνη για τον άνθρωπο από τη χρήση σκληρών ναρκωτικών όπως είναι η ηρωίνη. Εξάλλου η χρήση σκληρών ναρκωτικών έχει κι άλλους κινδύνους, που συνδέονται με το περιβάλλον- όπως είναι η κοινή χρήση μολυσμένων συριγγών, η καθαρότητα ή η ισχύς των ναρκωτικών ή «συμπεριφορά της αστυνομίας»- που δεν ήταν δυνατό να δοκιμαστεί σε ζώα.
Επίσης, τόνισε, ότι οι τακτικοί καταναλωτές ναρκωτικών και αλκοόλ θα έπρεπε να διαχειριστούν τα αποτελέσματα της μελέτης με προσοχή, καθώς τα τοξικολογικά όρια ελέγχθηκαν σε ζώα, όχι σε ανθρώπους και δεν λήφθηκαν υπόψη αλληλεπιδράσεις με ουσίες. Για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος πίνει, σνιφάρει κοκαϊνη και έπειτα καπνίζει χόρτο είναι πιθανώς σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι εάν έκανε τα ναρκωτικά ξεχωριστά.
Οι Lachenmeier και Rehm- ο οποίος έχει εμπειρία δημιουργίας επιστημονικών μελετών για να ενημερώνει τους αρμόδιους χάραξης πολιτικής σχετικά με τους τρόπους ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων του αλκοόλ και του καπνού στην κοινωνία- σημειώνουν ότι βάσει των ευρημάτων, οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να εξετάσουν την υιοθέτηση «μιας αυστηρά νομικής ρυθμιστικής προσέγγισης αντί της τρέχουσας προσέγγισης της απαγόρευσης» στη μαριχουάνα.
Από την άποψη της κοινωνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά «τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος από την κάνναβη ίσως έχει υπερεκτιμηθεί κατά το παρελθόν» είπαν οι ερευνητές στην έκθεση, που χρηματοδοτήθηκε από το Έβδομο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και το υπουργείο Υγείας και Μακροχρόνιας Φροντίδας του Οντάριο, που κάλυψε τους μισθούς των επιστημόνων. Οι Lachenmeier και Rehm, σημείωσαν ιδιαιτέρως τις σκληρές θέσεις στο ζήτημα του χασίς που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη, όπου η μαριχουάνα είναι ακόμα παράνομη παρά την ευρεία αποποινικοποίηση.
«Σε αντίθεση, ο κίνδυνος από το αλκοόλ συνήθως υποτιμάται» και ίσως είναι καλύτερο οι προσπάθειες να γίνουν προς την κατεύθυνση «ιεράρχησης της διαχείρισης του κινδύνου από το αλκοόλ και τον καπνό, αντί των παράνομων ναρκωτικών» έγραψαν.
Ενώ ο Rehm που έχει έδρα την Ευρώπη, είπε ότι η μελέτη θα μπορούσε να έχει απήχηση σε παρόμοιες «χώρες υψηλού εισοδήματος», όπου τα ευρήματα εφαρμόζονται επίσης στην κοινωνική πολιτική για τα ναρκωτικά.
«Εάν μιλάμε για τις ΗΠΑ ή τον Καναδά, θα προβλέπαμε παρόμοια ευρήματα» είπε. «Για τη Λατινική Αμερική, τα αποτελέσματα ενδέχεται να αλλάξουν».
Η μελέτη έρχεται στη δημοσιότητα σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ΗΠΑ, όπου ολοένα και περισσότερες πολιτείες επιδιώκουν να περάσουν ειδικούς νόμους για τη νομιμοποίηση και ρύθμιση χρήσης της κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για τον αποχαρακτηρισμό του ναρκωτικού ως ελεγχόμενης ουσίας στο Παράρτημα 1.
Αυτή την εβδομάδα, η Αλάσκα έβαλε τέλος στην απαγόρευση χρήσης και εμπορίας του χασίς για τους ενήλικες. Ο νόμος τίθεται σε εφαρμογή από την επόμενη Τρίτη. Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον DC πρόκειται την επόμενη Πέμπτη να επιτρέψει στους ενήλικες να κατέχουν δυο ουγγιές μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, παρόλο που έχουν μπλοκαριστεί οι ρυθμιστικές πολιτικές για την πώληση και τη φορολόγηση του ναρκωτικού.
Πηγή: vice.com/gr
16+1 ακαταλαβίστικες φράσεις (pics+vid)
Για όσους γεννήθηκαν μετά το millennium!
Οκόσμος προχωράει, η τεχνολογία εξελίσσεται, η ζωή προχωράει και εμείς αφήνουμε πίσω πολλά πράγματα που μας άρεσαν κάνοντας χώρο σε νέα. Κρατάμε όμως τις αναμνήσεις τους, οι οποίες ξεθωριάζουν όσο περνούν τα χρόνια, μέχρι που σβήνουν. Το αποτέλεσμα; Το άκουσμα κάποιων φράσεων δημιουργεί απορίες στους νεότερους. Αν είστε κάτω των 20, ευκαιρία να μάθετε κάποια πράγματα. αν είστε άνω των 20 περαστικά σας και νοσταλγήστε ελεύθερα!
1. Ποιος θα σηκωθεί να αλλάξει το κανάλι στην τηλεόραση;
It comes as a shock που θα έλεγε και η γιαγιά μου (αν ήταν Αμερικανίδα και ζούσε) αλλά δεν είχαν πάντα οι τηλεοράσεις τηλεχειριστήρια για να αλλάζεις το κανάλι ή την ένταση του ήχου από τον καναπέ 2 μέτρα μακριά. Τις καλές εποχές που υπήρχε μία στο σαλόνι και όχι μια σε κάθε δωμάτιο, σηκωνόταν ο μικρός της οικογένειας να αλλάξει κανάλι. Οι πιο πονηροί έπαιρναν από κοντά ένα σκουπόξυλο και πάταγαν το κουμπί από μακριά. Το λες και το πρώτο τηλεκοντρόλ.
It comes as a shock που θα έλεγε και η γιαγιά μου (αν ήταν Αμερικανίδα και ζούσε) αλλά δεν είχαν πάντα οι τηλεοράσεις τηλεχειριστήρια για να αλλάζεις το κανάλι ή την ένταση του ήχου από τον καναπέ 2 μέτρα μακριά. Τις καλές εποχές που υπήρχε μία στο σαλόνι και όχι μια σε κάθε δωμάτιο, σηκωνόταν ο μικρός της οικογένειας να αλλάξει κανάλι. Οι πιο πονηροί έπαιρναν από κοντά ένα σκουπόξυλο και πάταγαν το κουμπί από μακριά. Το λες και το πρώτο τηλεκοντρόλ.
2. Βγες από το ίντερνετ, θέλω να πάρω τηλέφωνο.
Ω ναι. Ξεχάστε VDSL, WiFi, OTE DoublePlay και πάει λέγοντας. Οι πρώτες συνδέσεις στο ίντερνετ γινόντουσαν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, με κάρτα-χρόνο σερφαρίσματος που αγόραζες από το περίπτερο. Πληκτρολογούσες τον κωδικό, άκουγες τους ήχους που κάνει το τηλέφωνο όταν καλείς κάποιον, συνδεόσουν και για όση ώρα ήσουν online, δεν είχες τηλέφωνο. Άντε εκεί που τσατάρεις με κάποιον στο msn, να σου φωνάζει η μαμά σου από μέσα «Βγες θέλω να πάρω τη θεία Μαρία να τη ρωτήσω τη συνταγή για τα μπιφτέκια». Πφφφφφφφ.
Ω ναι. Ξεχάστε VDSL, WiFi, OTE DoublePlay και πάει λέγοντας. Οι πρώτες συνδέσεις στο ίντερνετ γινόντουσαν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής, με κάρτα-χρόνο σερφαρίσματος που αγόραζες από το περίπτερο. Πληκτρολογούσες τον κωδικό, άκουγες τους ήχους που κάνει το τηλέφωνο όταν καλείς κάποιον, συνδεόσουν και για όση ώρα ήσουν online, δεν είχες τηλέφωνο. Άντε εκεί που τσατάρεις με κάποιον στο msn, να σου φωνάζει η μαμά σου από μέσα «Βγες θέλω να πάρω τη θεία Μαρία να τη ρωτήσω τη συνταγή για τα μπιφτέκια». Πφφφφφφφ.
3. Μου μάσησε την κασέτα.
Σήμερα βλέπουμε ταινίες στη NOVA, το OTE TV ή online και μερικές φορές χάνεται το σήμα, κολλάει λίγο και αναγκαζόμαστε να κάνουμε refresh. Κάποιοι πιο ρομαντικοί νοικιάζουν ακόμα dvd που αν είναι ψιλοχαραγμένο, κολλάει και πρέπει να το βγάλουν, να το καθαρίσουν με ένα πανάκι και να το ξαναβάλουν. Ταλαιπωρία σωστά; Αν ρωτήσετε τους πιο παλιούς θα σας πουν ότι αυτά δεν πιάνουν μία μπροστά στα video players και τις βιντεοκασέτες που αν τα έπιανε το ανάποδο, σου μάσαγε την κασέτα και έπρεπε στην καλύτερη να κάνεις rewind ή να την βγάλεις ΑΡΓΑ-ΑΡΓΑ από μέσα για να μην κοπεί και στη χειρότερη να ξεβιδώσεις το videoplayer για να την βγάλεις. Χρόνο κι όρεξη να έχεις.
4. Δεν σ’ ακούω καλά, πάρε το 0.
Πριν τα σταθερά τηλέφωνα αποκτήσουν κουμπιά και γίνουν ασύρματα, όταν ακόμα είχαν εκείνο το τέλειο καντράν που ξέβαφαν τα μανό των νυχιών γυρνώντας το, υπήρχαν κάποια προβληματάκια ακόμα στις γραμμές. Ένας αστικός μύθος λέει ότι τη στιγμή που η γραμμή είχε πρόβλημα, αν έπαιρνες το 0 έφτιαχνε. Κανείς δε ξέρει γιατί.
5. Θες να παίξουμε ατάρι;
Ο παππούς των Playstation, GameGear, Xbox και λοιπών ηλεκτρονικών μπλιμπλικιών. Τελεία.
6. Έχεις 5 δραχμές να πάρω ένα τηλέφωνο;
Ε; Ναι. Εξηγώ αμέσως. Εκτός από τα καρτοτηλέφωνα που κοσμούν πεζοδρόμια και πλατείες και χρησιμεύουν μόνο για να γράφουν μέσα με μαρκαδόρους ή αραιά και που για να τηλεφωνούν κάποιοι μετανάστες, υπήρχαν και οι κερματοδέκτες. Τα έβρισκες στα απανταχού περίπτερα και λειτουργούσαν όπως όλοι καταλάβαμε με κέρματα. Για να είμαι ειλικρινής, έχει τύχει να πετύχω σε κάποιο ξεχασμένο περίπτερο κάποιο που έχει αναβαθμιστεί σε ευρώ. Αναζητήστε τα!
7. Την εργασία μου την έχω περάσει σε δισκέτα.
Γιατί εκεί περνάγαμε τα κείμενα μας και μια, το πολύ δύο φωτογραφίες. Πριν τα usb, πριν τα dvd, πριν τα cd. Μικρή χωρητικότητα, πολύχρωμη εμφάνιση, αστείοι ήχοι όταν την έβαζες στο pc. Γιατί εννοείται ότι ήταν πριν τα laptop.
8. Μην ξεχάσεις να πάρεις φλας για τη μηχανή / Ξέχασα να οπλίσω τη μηχανή.
Οι πωρωμένοι με τη φωτογραφία και τις φωτογραφικές μηχανές θα το ξέρουν. Πρόκειται για λειτουργίες φωτογραφικών μηχανών πριν γίνουν αυτόματες και ψηφιακές. Ακολούθως και το επόμενο.
Οι πωρωμένοι με τη φωτογραφία και τις φωτογραφικές μηχανές θα το ξέρουν. Πρόκειται για λειτουργίες φωτογραφικών μηχανών πριν γίνουν αυτόματες και ψηφιακές. Ακολούθως και το επόμενο.
9. Πήρε φως το φιλμ και μου κάηκε.
Διότι αν άνοιγες το καπάκι της μηχανής χωρίς να έχεις τυλίξει πρώτα το φιλμ… ουπς. Μόλις έχασες όλες τις φωτογραφίες σε αυτό το φιλμ. Είναι τα φιλμ που εμφάνιζαν σε σκοτεινά δωμάτια με κόκκινο φως μέσα σε νερό, κτλ, κτλ που μπορεί να έχει δει κανείς σε ταινίες. Αυτό.
10. Το πράσινο να πάρεις για Αθήνα.
Α… όταν ο ΟΑΣΑ είχε τα μπλε λεωφορεία που πήγαιναν Πέραμα-Αθήνα και τα πράσινα που πήγαιναν Πέραμα-Πειραιά. Αυτά τα ωραία ψηλά που έτριζαν ολόκληρα και νόμιζες ότι θα σπάσουν; Α στάσου, το έχουμε και τώρα αυτό. Τέσπα, τότε δε χρειαζόταν να διαβάσεις καν την πινακίδα μπροστά, καταλάβαινες από το χρώμα.
11. Ωραία εικόνα, θα μου τη στείλεις με υπέρυθρες;
Γιατί έτσι ανταλλάζαμε εικόνες με τα πρώτα μας κινητά. Όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει η απόσταση που μπορούμε να στείλουμε κάτι από το ένα κινητό στο άλλο. Πλέον μέσω ίντερνετ και viber μπορείς να στείλεις από εδώ στην Αμερική. Παλαιότερα όμως υπήρχε μόνο το Bluetooth που είχε εμβέλεια μόλις λίγα μέτρα και ακόμα πιο πριν οι υπέρυθρες που έπρεπε να έχουν οπτική επαφή οι συσκευές για να πετύχει η μεταφορά. Μαγικό;
Γιατί έτσι ανταλλάζαμε εικόνες με τα πρώτα μας κινητά. Όσο περνούν τα χρόνια μεγαλώνει η απόσταση που μπορούμε να στείλουμε κάτι από το ένα κινητό στο άλλο. Πλέον μέσω ίντερνετ και viber μπορείς να στείλεις από εδώ στην Αμερική. Παλαιότερα όμως υπήρχε μόνο το Bluetooth που είχε εμβέλεια μόλις λίγα μέτρα και ακόμα πιο πριν οι υπέρυθρες που έπρεπε να έχουν οπτική επαφή οι συσκευές για να πετύχει η μεταφορά. Μαγικό;
12. Κάνει χιόνια η εικόνα.
Ψηφιακό σήμα και αηδίες. Αν δεν έχεις δει ταινία που να κουνιέται η εικόνα, να χάνεται το σήμα, να κάνει «χιόνια» (δηλαδή άσπρες κουκίδες διάχυτες στην εικόνα) και να χτυπάς βάναυσα το κουτί της τηλεόρασης (δεν ήταν όλες φλατ κάποτε) ή να κουνάς μανιωδώς δεξιά-αριστερά την κεραία, ε λυπάμαι αλλά δεν ξέρεις από διασκεδαστική τηλεόραση.
13. Ρούκζουκ.
Τηλεοπτικό παιχνίδι τύπου taboo, με παρουσιάστρια τη Μαίρη Μηλιαρέση. Και χτυπάγαμε η μία τον ώμο της άλλης στο σχολείο λέγοντας ρούκζουκ και ρούκζουν, μέχρι να πάθουμε εξάρθρωση! Τστστστς.
Τηλεοπτικό παιχνίδι τύπου taboo, με παρουσιάστρια τη Μαίρη Μηλιαρέση. Και χτυπάγαμε η μία τον ώμο της άλλης στο σχολείο λέγοντας ρούκζουκ και ρούκζουν, μέχρι να πάθουμε εξάρθρωση! Τστστστς.
14. Να ανοίξει η κουρτίνα 2, παρακαλώ!
Επίσης επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι, το επονομαζόμενο «Μεγάλο Παζάρι» με παρουσιαστή τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον αθάνατο, μα αθάνατο Ζονγκ! Τι να λέμε, Θεός!
15. Scorpions - Send me an angel : 4- 8g2 8e2 8b1 8g2 8e2 8b1 8g2 8e2 8b1 8#f2
Και κάπως έτσι μαζεύαμε ringtones σε ακαταλαβίστικους κώδικες από περιοδικά και εφημερίδες κάθε εβδομάδα για να τα βάλουμε στο Nokia 3210 και να θυμίζει το τουρουτου κάτι από Scorpions.
16. Μου έσπασε το πορτάκι του κινητού
Ανεπανάληπτα τα Motorola και τα Ericsson (γιατί τότε δεν είχε αγοραστεί από την Sony) με το πορτάκι που κοπάναγες εκνευρισμένος κλείνοντας το κινητό στα μούτρα του άλλου. Μια, πέντε, δέκα, πόσο να αντέξει το έρημο πορτάκι;
17. Έκλεισες εισιτήρια, θέσεις καπνιστών;
Ναι παιδιά, κάποτε επιτρεπόταν το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τρένα, αεροπλάνα, κτλ!
Ναι παιδιά, κάποτε επιτρεπόταν το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τρένα, αεροπλάνα, κτλ!
Πηγή: athensvoice.gr
Πλήρης φόρτιση ενός smartphone σε ένα λεπτό
Σε παλαιότερο άρθρο των Unboxholics, είχαμε αναφερθεί στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου του
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)