Με αφορμή τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, ο αναγνώστης του ialmopia Γιώργος Χρηστίδης καταθέτει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του.
Καταρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι η σκέψη μου και η ευχή μου βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που αυτές τις στιγμές κινδυνεύουν από τις πυρκαγιές. Εύχομαι ολόψυχα να τελειώσει αυτή η περιπέτεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για αυτούς και για την χώρα.
Συνήθως ότι ακούω ειδήσεις η οποίες είναι περίεργες ή μου κάνουν ένα κλικ αναρωτιέμαι 2 πράγματα το πώς και το γιατί.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πώς μέσα σε 24 ώρες δημιουργήθηκαν 52 εστίες πυρκαγιάς στην χώρα.
Είναι δυνατόν να συνέβη από φυσικά αίτια; Κατ' εμέ είναι απίθανο, διότι δεν μιλάμε 5-6 εστίες πυρκαγιάς αλλά για 52 και μέσα σε 24 ώρες.
Η αμέσως επόμενη σκέψη που έκανα ήταν ότι μιλάμε για εμπρησμό ή για να ακριβολογούμε για εμπρησμούς.
Ακολουθώντας αυτή την σκέψη μέχρι στιγμής έχω απαντήσει το πώς, το πώς στην περίπτωση μας είναι πως δημιουργήθηκαν 52 εστίες πυρκαγιάς σε 24 ώρες, η λογικότερη απάντηση είναι από εμπρησμούς.
Το επόμενο ερώτημα είναι γιατί;
Εδώ το πράγμα γίνεται κάπως περίπλοκο και παίρνει καθαρά πολιτικές διαστάσεις και εξηγούμαι.
Η πρώτη σκέψη που θα έκανε κανείς σε μια περίπτωση εμπρησμού είναι ότι κάποιος θα έχει κέρδος από όλο αυτό, είτε θα θέλει να οικειοποιηθεί την περιοχή που κάηκε, είτε να την καταπατήσει, είτε να χτίσει παράνομα εκεί είτε..είτε.
Αυτό θα μπορούσε να ισχύει αλλά όχι στην δικιά μας περίπτωση γιατί εδώ δεν μιλάμε για κάποια περιοχή <<φιλέτο>>, μιλάμε για πολλές και διάσπαρτες περιοχές οι οποίες θα πληγούν αφάνταστα αν τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή(πράγμα που το απευχόμαστε όλοι).
Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι αυτές οι φωτιές κάτι μου θύμισαν, μου θύμισαν την προηγούμενη φορά που ζήσαμε την φρίκη των εμπρησμών και είχαμε πυρκαγιές τέτοιες μεγέθους και με τόσες πολλές εστίες. Αυτό συνέβη το 2007, όταν σχεδόν η μισή Ελλάδα βρίσκονται υπό την απειλή πυρκαγιάς και οι καταστροφές ήταν τεράστιες.
Από τότε η χώρα μας έχει να ζήσει τέτοιες πυρκαγιές.
Τα κοινό είχε η Ελλάδα του 2007 με την Ελλάδα του 2015 σε πολιτικό επίπεδο; Κυβερνήσεις που πήγαν και πάνε κόντρα στο διεθνή πολιτικό σκηνικό και χαλάνε το παιχνίδι μεγάλων συμφερόντων.
Το 2007 ο Κώστας Καραμανλής (ανεξαρτήτως του τι έκανε στο σύνολο της πολιτικής του) κατάφερε να εκνευρίσει τους Αμερικάνους θέτοντας βέτο στην ονομασία των Σκοπίων και θέλησε να πάει την χώρα μας σε ποιο φιλορωσικές συμμαχίες με την γνωστή συμφωνία του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας πήγε κόντρα στην ροή του παιχνιδιού των Ευρωπαίων (ανεξαρτήτως του αν είχε δίκιο ή όχι καθότι αυτό είναι άλλο θέμα συζήτησης) που ήθελαν τους Έλληνες με σκυμμένο κεφάλι να εκλιπαρούν για δανεικά. Για 6 μήνες διαπραγματεύτηκε σκληρά και όπως λέει και ο ίδιος τον εκβίασαν και σχεδόν του κάνανε πραξικόπημα μέσω των τραπεζών.
Βλέπουμε λοιπόν ότι και στις δυο περιπτώσεις που η Ελλάδα έτυχε να ζήσει πυρκαγιές μεγάλου βαθμού, οι εκάστοτε κυβερνήσεις μέσω της πολιτικής τους κατάφεραν να εκνευρίσουν εκπροσώπους μεγάλων συμφερόντων.
Τυχαίο; Δεν νομίζω (που έλεγε και η γνωστή ατάκα)!
Όπως και το 2007 έτσι και τώρα γίνεται μια προσπάθεια να πέσει η ελληνική κυβέρνηση και να αναδειχτεί μια νέα δοτή (άσχετα από το αν συμφωνεί κανείς με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι πολλοί θα θέλανε να τον ρίξουν), η οποία θα εξυπηρετεί πλήρως τα ξένα συμφέροντα.
Τώρα που φτάσαμε ως εδώ θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν με όλα αυτά οι συλλήψεις που έγιναν έξω από την βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας.
Πριν σας πω συνδέονται τα δύο αυτά θα ήθελα να αναφέρω 2 γεγονότα από εκείνη την ημέρα.
Έξω από την βουλή εκείνη την ημέρα έκανε διαδήλωση μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων αναρχικών η οποία έκαιγε ελληνικές σημαίες και με βόμβες μολότοφ έκαιγε ότι έβρισκε μπροστά της. Χαρακτηριστικό είναι ότι η περιοχή το επόμενο πρωί θύμιζε τοπίο βομβαρδισμού.
Εκείνο το βράδυ οι αστυνομία έκανε μερικές συλλήψεις οι οποίες έχουν πολύ ενδιαφέρον. Συνέλαβε μερικά άτομα από αυτή την φερόμενη ομάδα αναρχικών και έδωσε κάποια στοιχεία στην δημοσιότητα.
Προς έκπληξη πολλών (όχι και δικιάς μου) από τους 12 συλληφθέντες κανείς δεν ήταν Έλληνας! Ήταν 4 Γερμανοί(!), 3 Πολωνοί, 2 Γάλλοι,1 Αυστραλός, 1 Ουκρανός και ένας Ολλανδός.
Και αναρωτιέμαι τώρα, αυτή η μεικτή ευρωπαϊκή ομάδα των δήθεν αναρχικών που έκαιγε τα πάντα με μολότοφ θα μπορούσε να είναι υπαίτια και για τους εμπρησμούς και την δημιουργία 52 διαφορετικών εστιών φωτιάς;
Μήπως εκείνη την ημέρα στο σύνταγμα ήταν εκεί για να κάνουν την πρόβα τζενεράλε; Μήπως σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν συνθήκες χάους και να αναστατώσουν την ομαλή ζωή της χώρας; Μήπως θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης που θα επιφέρουν άσχημες περιπέτειες για την χώρα;
Δεν μπορούμε να πούμε ούτε ναι ούτε όχι με βεβαιότητα, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πολιτικό παρασκήνιο εναντίον της χώρα μας συνεχίζει να υπάρχει και σκοπός του είναι να μας πλήξει όσο το δυνατό περισσότερο.
Οι επόμενες μέρες (ίσως και μήνες) απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση όσο και από το λαό μας που πρέπει να ενημερώνεται σωστά και να έχει γνώση του τι γίνεται σε Ευρωπαϊκό και διεθνή επίπεδο.
Γιώργος Χρηστίδης
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.
Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr