Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τα 10 πιο σουρεαλιστικά τοπία στη γη (pics)

Η φύση ξέρει καλά από μαγεία.











Τους καλύτερους πίνακες μπορεί να τους «ζωγραφίσει» η φύση και μάλιστα θα είναι αληθινοί. Υπάρχουν σημεία στον πλανήτη όπου η μαγεία της ζωής, η μαγεία της φύσης από μόνη της έχει δημιουργήσει «θαύματα» και σε προκαλεί να τα εξερευνήσεις. Ο κόσμος είναι πανέμορφος και κρύβει πολλά μυστικά – άλλα γνωστά και άλλα όχι τόσο. Κάποια από αυτά, συνθέτουν όμορφα σουρεαλιστικά τοπία.

1. Dallol
Αιθιοπία



Το Dallol είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα φυσικά τοπία της γης, όπως και έχει χαρακτηριστεί, καθώς και ένα από τα σημεία με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί. Η δημιουργία του οφείλεται σε όξινες ιαματικές πηγές και σε θερμοπίδακες φυσικού αερίου. Οι πολύχρωμες λιμνούλες που σχηματίζονται σε πολλές περιπτώσεις είναι τοξικοί και θειούχοι ατμοί οι οποίοι κάνουν δύσκολη την αναπνοή.

2. Λίμνη Νάτρον
Τανζανία


Πρόκειται για μία αλκαλική λίμνη, η οποία περιβάλλεται από ηφαίστεια, ένα εκ των οποίων είναι ενεργό. Το νερό της λίμνης εξατμίζεται τελείως το καλοκαίρι με αποτέλεσμα το κόκκινο ξηρό τοπίο που φαίνεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο «αφιλόξενα» περιβάλλοντα για την ανάπτυξη έμβιων οργανισμών, εκτός από τα φοινικόπτερα, τα οποία αναπαράγονται εκεί.

3. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι
Βολιβία


Είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω. Η κρούστα αλατιού που καλύπτει την έκταση της λίμνης δημιουργεί έναν εικονικό καθρέφτη. Σύμφωνα με το μύθο των ανθρώπων Aymara των Άνδεων η λίμνη σχηματίζεται από τα δάκρυα του βουνού θεάς Tunupa αφότου εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της Kusku.

4. Tsingy de Bemaraha
Μαδαγασκάρη 


Οι πανύψηλοι μυτεροί ασβεστόλιθοι ανήκουν στο εθνικό πάρκο Tsingy de Bemaraha, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αποτελείται από φαράγγια, χαράδρες και μεγάλης έκτασης ανέγγιχτα δάση, όπου ζουν και αναπαράγονται πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας.

5. Zhangye Danxia Landform
Κίνα


Το τοπίο αυτό υπάρχει, όσο ψεύτικο και να φαίνεται. Χαρακτηρίζεται το «χάρμα οφθαλμών» της Zhangye και είναι ένα γεωλογικό πάρκο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σχηματίζεται από χρωματιστούς ψαμμίτες και οι γεωλόγοι ισχυρίζονται πως τα χρώματα του οφείλονται στην κίνηση στο γήινο φλοιό, γεγονός που καθιστά στρώματα πετρωμάτων να εμφανίζονται σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα.

6. Νησί Σοκότρα 
Αφρική
'


Βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα νησιών, το οποίο επίσης ονομάζεται Σοκότρα και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο «εξωγήινα» μέρη στον κόσμο. Μεγάλο μέρος της χλωρίδας του παρθένου αυτού νησιού δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε κανένα άλλο μέρος λόγω της ειδογένεσης.

7. Skaftafeli
Ισλανδία


Οι σπηλιές αυτές, οι οποίες ανήκουν στο εθνικό πάρκο Vatnajökull, σχηματίστηκαν από τη μεγάλη πίεση πάγου από παγετώνες, ο οποίος δεν περιέχει σχεδόν καθόλου φυσαλίδες αέρα. Εκεί οφείλεται το χρώμα μέσα στις σπηλιές καθώς, εξαιτίας της έλλειψης αέρα, απορροφάται όλο το ορατό φως και έτσι το μπλε του πάγου γίνεται ορατό σε ορισμένες συνθήκες. Η είσοδος στο σπήλαιο είναι ασφαλής μόνο το χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες σκληραίνουν τον πάγο και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καταρρεύσει.

8. Red Beach
Κίνα


Η κόκκινη παραλία είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Κίνας καθώς, αντί για εκτάσεις άμμου, καλύπτεται από κόκκινες εκτάσεις που προέρχονται από ένα είδος φυκιών που ονομάζεται «Sueda». Το είδος αυτό φυκιών είναι από τα λίγα που μπορούν να ζήσουν σε εξαιρετικά αλκαλικά εδάφη. Ξεκινάει να αναπτύσσεται τον Απρίλιο, όπου το χρώμα του είναι φωτεινό κόκκινο, ενώ όσο ωριμάζει γίνεται βαθυκόκκινο ή κερασί.

9. Το τούνελ της αγάπης
Ουκρανία


Το καταπράσινο αυτό παραμυθένιο τούνελ το διασχίζει το τρένο, το οποίο μεταφέρει ξύλα από την πόλη Klevan σε ένα εργοστάσιο. Το όνομα του έχει δοθεί από τους ντόπιους καθώς υπάρχει ο μύθος πως τα νεαρά ζευγάρια που διασχίζουν μαζί το τούνελ, αν κάνουν μία ευχή θα πραγματοποιηθεί.

10. Fly Ranch Geyser
ΗΠΑ


Αυτό που μοιάζει με ένα πολύχρωμο, απροσδιόριστο φυσικό γλυπτό, βρίσκεται μέσα σε ένα ιδιωτικό ράντσο στη Νεβάδα και δεν είναι φυσικό, αλλά δημιουργήθηκε από ένα ανθρώπινο ατύχημα. Το 1964, όταν πραγματοποιήθηκε γεώτρηση στο σημείο αυτό, λιωμένα μέταλλα άρχισαν να συσσωρεύονται δημιουργώντας με τον χρόνο το «γλυπτό» αυτό, το οποίο αποτελείται από διαφόρων ειδών ορυκτά, κάποια από τα οποία οφείλουν το χρώμα τους σε θερμόφιλα φύκια.




athensvoice.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *