Εικόνες για μάτια που παίζουν ή μάτια που παίζουν με εικόνες; O μαέστρος των οπτικών ψευδαισθήσεων Erik Johansson εκτός από δεινός φωτογράφος, είναι ένας εικονοκλαστικός προβοκάτορας. Αν υπάρχουν πράγματα που σκέφτεσαι πως δεν θα δεις ποτέ, ρίξε μια ματιά στο χαοτικό του σύμπαν. Στο μεταμοντέρνο ονειρόκοσμο αυτού του ανθρώπου, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Go your own road, 2008, © Erik Johannson
Φωτογραφίες που γεννούν συναισθήματα ή συναισθήματα που γεννούν φωτογραφίες; Ζει στο Βερολίνο, αλλά έχει καταφέρει να προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις συναρπαστικές εικόνες του. Η λέξη ρετουσάρισμα ακούγεται λίγη για να περιγράψει αυτό που κάνει. Ένας αυτοδίδακτος θαυματοποιός που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς δήθεν επαγγελματίες.

Fishy island, 2009, © Erik Johannson
«Δεν αποτυπώνω στιγμές, αποτυπώνω ιδέες» έχει δηλώσει ο 29χρονος δημιουργός. «Για μένα η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να συλλέγω υλικό για να συνειδητοποιώ όσα σκέφτομαι». Τις ικανότητές του εμπιστεύτηκαν εταιρίες όπως η Google, η Microsoft και η Adobe. Το ταλέντο του θαυμάζουν πλέον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Τα έργα του υπόσχονται πως το μέλλον του ανήκει.
Αν έχετε περιέργεια για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, μπορείτε να τσεκάρετε ένα ενδεικτικό behind the scenes δείγμα.
Δείτε την καθημερινή ζωή όπως δεν την έχετε φανταστεί και συντονιστείτε με την ονειρική ιστοσελίδα του.

The cover up, 2015, © Erik Johannson

Snow cover, 2012, © Erik Johannson

Downside of the upside, 2009, © Erik Johannson

Reverse opposites, 2012, © Erik Johannson

Closing out, 2015, © Erik Johannson

Landfall, 2015, © Erik Johannson

Electric guitar, 2012, © Erik Johannson

Cut & Fold, 2015, © Erik Johannson

Cutting light, 2015, © Erik Johannson

Dreamwalking, 2015, © Erik Johannson

Common sense crossing, 2010, © Erik Johannson

Expecting winter, 2015, © Erik Johannson

Set them free, 2015, © Erik Johannson

Don’t look back, 2015, © Erik Johannson

Walk a way, 2015, © Erik Johannson

End of line, 2015, © Erik Johannson

Let's leave, 2015, © Erik Johannson

Twisted seasons, 2010, © Erik Johannson

Intersecting planes, 2011, © Erik Johannson

Breaking up, 2015, © Erik Johannson

Drifting away, 2015, © Erik Johannson

Diamond in the rough, 2015, © Erik Johannson

Big laundry day, 2011, © Erik Johannson
Πηγή: athensvoice.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.
Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr