Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες του Reuters, στα 30 χρόνια της ιστορίας του - Πόνος, φόβος, σπαραγμός

Στις τρεις δεκαετίες από την ίδρυση του, οι φωτογράφοι του Reuters έχουν δει πολλά: πολέμους, φυσικές καταστροφές, εκλογές, σκάνδαλα, διαμαρτυρίες.


Για να σηματοδοτήσει την 30η επέτειο του φωτογραφικού πρακτορείου, το Reuters συγκεντρώνει τις καλύτερες και πιο σημαντικές φωτογραφίες του μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι πολλές από τις εικόνες περιέχουν σκληρές σκηνές, βία και τραυματισμούς.

Ρώσος αστυνομικός κρατάει ένα μωρό που απελευθέρωσε από το σχολείο που κατασχέθηκε από βαριά οπλισμένους μασκοφόρους στην πόλη του Μπεσλάν, στην επαρχία της Βόρειας Οσετίας κοντά στην Τσετσενία το 2004.


Ένας άνδρας κρατιέται στην οροφή του οχήματος πριν διασωθεί από την Αμερικανική Ακτοφυλακή από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, στον απόηχο του τυφώνα Κατρίνα, το 2005.


Ισραηλινοί στρατιώτες θρηνούν κατά τη διάρκεια της κηδείας του συντρόφου τους Alex Mashavisky σε ένα νεκροταφείο στην Beersheba στις 7 Ιανουαρίου 2009.


Γεωργιανός φωνάζει κρατώντας το άψυχο σώμα συγγενή του μετά από βομβαρδισμό στο Γκόρι, 50 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα στις 9 Αυγούστου 2008.


Ένας Τούρκος αστυνομικός ταραχών κάνει χρήση δακρυγόνων, καθώς οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των δέντρων σε ένα πάρκο στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης το 2013.


Μια γυναίκα κλαίει καθώς δεν μπορεί να βρει τον σύζυγό της την 4χρονη κόρη τους στα ερείπια ενός κατεστραμμένου σχολείου στο σεισμό που έπληξε την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας στις 17 Μαΐου, 2008.


Το Βόρειο Σέλας, πάνω από το ηφαίστειο της Ισλανδίας Eyjafjallajokull που εκρήγνυται στις 22 Απριλίου 2010.


Αναγνώριση νεκρών στο δρόμο στο στρατόπεδο προσφύγων Jabalya στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τον Μάρτιο του 2003.


Μετανάστης σέρνεται στην άμμο έχοντας μόλις φτάσει με αυτοσχέδια βάρκα στην παραλία Gran Tarajal στο νησί Φουερτεβεντούρα των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας στις 5 Μαΐου 2006.


Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Κέντζι Ναγκάι, πέφτει νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Γιανγκόν της Μιανμάρ στις 27 Σεπτεμβρίου 2007.


Ο Νέλσον Μαντέλα, με τη γυναίκα του Γουίνι στο πλευρό του, βγαίνει από τη φυλακή Victor Verster μετά από 27 χρόνια κάθειρξης, στις 11 Φεβρουαρίου 1990.


Κούρδοι πρόσφυγες σπρώχνονται για ένα καρβέλι ψωμί κατά τη διάρκεια της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας στις 5 Απρίλη 1992.


Σπάζοντας το τείχος του Βερολίνου – Νοέμβριος 1989


Οτι απέμεινε από τους βομβαρδισμούς του IRA στο Λονδίνου στις 24 Απριλίου 1993.


Διασώστες μεταφέρουν τον θανάσιμα τραυματισμένο αρχηγό της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, Fether Mychal Judge, από έναν από τους μόλις γκρεμισμένους Δίδυμους Πύργους, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.


Ο σπρίντερ Μπεν Τζόνσον κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Σεούλ στις 24 Σεπτεμβρίου 1988. Το μετάλλιο στη συνέχεια του αφαιρέθηκε όταν βρέθηκε θετικός σε στεροειδή.


Ινδή γυναίκα θρηνεί για το θάνατο συγγενή της ο οποίος σκοτώθηκε στο τσουνάμι στην Cuddalore, περίπου 112 μίλια νότια του Μαντράς στις 28 Δεκέμβρη 2004. Το εν λόγω τσουνάμι σκότωσε 230.000 ανθρώπους σε 14 χώρες, αποτελώντας μία από τις πλέον θανατηφόρες φυσικές καταστροφές στην ιστορία. Η Ινδονησία βίωσε το ισχυρότερο χτύπημα, ακολουθούμενη από τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.


Ένας άνδρας ξεπλένει την κάπνα από το πρόσωπό του στη σκηνή της έκρηξης ενός αγωγού φυσικού αερίου κοντά στην εμπορική πρωτεύουσα της Νιγηρίας Λάγος στις 26 Δεκέμβρη 2006. Περίπου 500 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν ο αγωγός καυσίμων εξερράγη στη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κρατάει ένα μωρό που κλαίει, που του δόθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος όταν βγήκε για υπαίθριο δείπνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Trinwillershagen, στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2006.


Η Εθνική Σημαία της Κίνας υψώνεται στη «φωλιά του πουλιού» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008.


Ενα τραυματισμένο παιδί, λαμβάνει ιατρική βοήθεια μετά τον σεισμό που έπληξε την Αϊτή στις 13 Ιανουαρίου 2010.


Η 25χρονη Λέσλι Κόγιερ από το Μίσιγκαν, ξαπλώνει μπροστά από τον τάφο του αδελφού της, Ράιαν ο οποίος υπηρέτησε με τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο Εθνικό νεκροταφείο Arlington της Βιρτζίνια στη φωτογραφία του 2013. Ο Κόγιερ πέθανε από επιπλοκές από τραυματισμό που υπέστη στο Αφγανιστάν.


Μια γυναίκα αλβανικής εθνικότητας ταΐζει το παιδί της καθώς αυτή και άλλοι 2.000 πρόσφυγες, διωγμένοι από τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, εισέρχονται μέσω της ορεινής οδού στη Μακεδονία τον Μάρτιο του 1999. Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο μπήκαν στη FYROM μέσα από τα βουνά κατά διάρκεια της νύχτας. Οι πρόσφυγες είχαν μπλοκαριστεί από τον στρατό της FYROM για αρκετές ώρες και πέρασαν τη νύχτα στο δάσος, αλλά αργότερα τους επιτράπηκε να μπουν στα Σκόπια, όταν οι υπάλληλοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση της πΓΔΜ.


Πρόσφυγες από τη μειονότητα των Γεζιτών προσπαθούν να ξεφύγουν από το ISIS στην πόλη Sinjar, περπατώντας προς τα σύνορα της Συρίας, το 2014. Το ISIS ώθησε δεκάδες χιλιάδες Γεζίτες και Χριστιανούς να φύγουν για να σωθούν.


http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS



ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *