Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μαθήτρια της Ξάνθης …πάει Harvard

Η ΑΛΚΜΗΝΗ ΧΑΛΟΦΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ 19.256 ΜΟΡΙΑ
Πέτυχε τρία καθαρά 20άρια στα δυσκολότερα μαθήματα, Μαθηματικά και Φυσική και όσο αν φαίνεται απίστευτα τραγελαφικό, της τελείωσε το τετράδιο σε ένα μάθημα και μη δίνοντάς της άλλο η επιτροπή εξετάσεων αναγκάστηκε να ολοκληρώσει "περιγραφικά" ένα θέμα.


Πέρσι συνέβη στην Αθήνα, φέτος γίνεται στο ΑΞΙΟΝ στην Ξάνθη. Η πρώτη στη Νομική πέρσι, επέλεξε να σπουδάσει στη Γερμανία ενώ φέτος η πρώτη μαθήτρια του ΑΞΙΟΝ στις πανελλαδικές εξετάσεις, επελέγη αλλά και διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική και μάλιστα στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Harvard στη Βοστόνη - USA.

Η Αλκμήνη Χαλόφτη συγκέντρωσε 19.256 μόρια στις εξετάσεις. Με τους βαθμούς της μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε Ιατρική ή άλλη σχολή της χώρας, όποια και αν θέλει. Πέτυχε τρία καθαρά 20άρια στα δυσκολότερα μαθήματα, Μαθηματικά και Φυσική και όσο αν φαίνεται απίστευτα τραγελαφικό, της τελείωσε το τετράδιο σε ένα μάθημα και μη δίνοντάς της άλλο η επιτροπή εξετάσεων αναγκάστηκε να ολοκληρώσει ¨περιγραφικά ¨ένα θέμα, κάτι που μόνο στην υπέροχη χώρα μας συμβαίνει. Μιλώντας με μεγάλη σεμνότητα για το επίτευγμά της, αποδίδει την απόφασή της να επιλέξει για σπουδές το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, σε στόχο που έβαλε πριν χρόνια και μόνη της μόχθησε πολύ γι΄ αυτό, αλλά τώρα αποδεικνύεται πως άξιζε.

Όποιος κι αν είναι όμως ο λόγος, η επιτυχία και η απόφαση της Αλκμήνης φέρνει στην επικαιρότητα πάλι το θέμα της ποιότητας σπουδών στη χώρα μας, τα όνειρα των νέων μας και τις επιλογές τους. Τι είναι αυτό που αναγκάζει τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας να απογοητεύονται από τα εγχώρια Πανεπιστήμια και πολλά από τα παιδιά μας να επιλέγουν άλλα, καλύτερα; Τι είναι αυτό στα δικά μας ΑΕΙ που δεν «τραβάει» όλο το νέο αίμα της χώρας; Πως θα ανατρέψουμε αυτή τη φυγή; Ή μήπως δεν πρέπει, να την ανατρέψουμε (ασχέτως αν μπορούμε) και καλό θα είναι να σπουδάσουν στα καλύτερα παν/μια ή ινστιτούτα του κόσμου και μετά, αργότερα, να τα ξαναφέρουμε πίσω, ώστε να αλλάξουν τη χώρα;




πηγή:xronos.gr

1 comments:

  1. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στην κοπέλα για την επιτυχία της και καλή συνέχεια.

    Απορώ όμως με την ασχετοσύνη αυτών που γράφουν τέτοια άρθρα. Εξακολουθεί να ζει η ιδέα-φάντασμα του νέου που φεύγει, μορφώνεται και ξαναγυρίζει για να ... σώσει την κατάσταση. Κανείς δε σκέφτεται γιατί αυτός ο νέος/η νέα, που έκανε τόσο κόπο να κατακτήσει τη γνώση, να προσαρμοστεί και να αντεπεξέλθει σε συνθήκες που όσοι είναι εντός της χώρας κοντά στις οικογένειές τους δεν μπορούν να φανταστούν, που θα κάνει κάποιο δεσμό, οικογένεια και καριέρα στον καινούργιο τόπο που τον υποδέχτηκε, γιατί λοιπόν να γυρίσει πίσω; Δεν υπάρχει καμία λογική σ' αυτό.

    Επίσης θυμάμαι πολύ καθαρά ότι το μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής, τη χρονιά που είχα περάσει στο πανεπιστήμιο, τον είχε μια κοπέλα από τη Λάρισα. Ως το δεύτερο έτος είχε εξαφανιστεί από τους καταλόγους με τις υψηλές βαθμολογίες. Το πανεπιστημιακό περιβάλλον είναι σκληρό και οι επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις μπορεί να μη σημαίνουν αυτά που νομίζει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *