Μέχρι χθες (άντε, προχθές) ο Βύρων Πολύδωρας ήταν ένα «καλό μνημονιακό παιδί», ένας από εκείνους τους βουλευτές που σε κάθε «δύσκολο» νομοσχέδιο γκρινιάζουν για τα μάτια του κόσμου, αλλά τελικά ψηφίζουν «με βαριά καρδιά» το κάθε νομοσχέδιο που τους πασάρει η τρόικα. Από αυτούς τους βουλευτές που γαβγίζουν, αλλά δε δαγκώνουν.
Και ξαφνικά, ο Βύρων Πολύδωρας… δάγκωσε. Και εξίσου ξαφνικά, κυριολεκτικά από τη μία στιγμή στην άλλη, μετατράπηκε από «υπεύθυνος βουλευτής που σηκώνει το βάρος της σωτηρίας της χώρας» σε «λαϊκιστή οπαδό της δραχμής και αρνητή της εθνικής προσπάθειας».
Η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, λίγο μετά τη διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το νέο φόρο στα ακίνητα, είναι σαφής: Η ΝΔ τον κατηγορεί ότι, τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο ίδιος «επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
Ο πρώην υπουργός, βέβαια, είχε δώσει σημάδια κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ότι θα ξέφευγε από την κομματική γραμμή του «ναι σε όλα». Είχε χαρακτηρίσει τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία των ακινήτων «δήμευση», ενώ έκανε λόγο για «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν», πριν κάνει αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ, τις μίζες εκατομμυρίων από τους εξοπλισμούς που αποκάλυψε ο Αντώνης Κάντας, και πριν διερωτηθεί: «Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω - βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;».
Το χειροκρότημα που δέχθηκε ο Πολύδωρας από πολλούς βουλευτές την ώρα που έλεγε το «όχι» στο νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη Βουλή. Όπως και η απουσία του από την απογευματινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς.
Τι σημαίνει όμως στην πράξη η «ανταρσία» Πολύδωρα; Πολύ απλά, ότι η κυβέρνηση μένει με 152 βουλευτές. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι 154 έγιναν 152, με τις αποχωρήσεις της Θεοδώρας Τζάκρη και του Βύρωνα Πολύδωρα, και άρα φαίνεται ότι το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» δεν είναι και τόσο απίθανο.
Οι επόμενες «μάχες» στη Βουλή αναμένεται να έχουν πολύ περισσότερο σασπένς…
πηγή:koutipandoras.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.
Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr